Integreer uw Magento webwinkel met het online icecat catalogus informatie

Heeft u een enorm assortiment in uw Magento webwinkel? Met Icecat kunt u met minimale inspanning uw productinformatie verkrijgen uit een enorme online database. Van afbeeldingen tot specificaties, alle (missende) gegevens kunnen met dit systeem worden aangevuld. Icecat is zowel in een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar.

Wilt u meer weten over webwinkel platform Magento? Lees hier alles over Magento.

De voordelen van een Magento en Icecat koppeling

  • Automatisch uw productinformatie aanvullen
  • Altijd correcte en up-to-date informatie op uw productpagina’s
  • Ook marketingteksten kunt u uit Icecat ophalen
  • Door de fabrikanten goedgekeurde productdetails
  • Match producten op EAN-, Icecat- of product-codes

Nadeel aan het gebruik van Icecat

Alhoewel bovenstaande voordelen voor een enorm gemak kunnen zorgen in het bijhouden van uw productinformatie, brengt het ook een nadeel met zich mee. Omdat de informatie in Icecat in principe voor iedereen toegankelijk is zullen uw productdetailpagina’s nooit meer origineel zijn. Daarmee loopt u het risico op een lagere ranking in de Google zoekresultaten dan wanneer u de productinformatie zelf schrijft.

Wil je graag unieke content bij je producten hebben? Kijk dan naar een PIM systeem. Daarmee kan je op een gemakkelijke en overzichtelijke manier zelf alle productinformatie bij je catalogi verrijken. Veelal hebben PIM systemen ook koppelingen met platformen zoals icecat.

Wij werken o.a. voor: