inRiver en Magento koppeling (MediaCT)

Heeft u een webwinkel en is het bijhouden van alle informatie bij elk product in uw enorme assortiment een flinke uitdaging aan het worden? Vermoedelijk merkt u dan ook dat de productinformatie in de verschillende systemen waarmee u werkt, niet overal gelijk is. Met Product Information Management van inRiver kunt u productinformatie van ieder product in al uw systemen centraal bijhouden!

Gebruikt u al inRiver en zoekt u meer informatie over webwinkelsoftware? Lees hier alles over Magento.

Wat is PIM?

PIM, wat staat voor Product Information Management, wordt steeds vaker gebruikt voor het bijhouden en bijwerken van grote hoeveelheden productinformatie via één centraal en overzichtelijk systeem. Vervolgens kan al deze productinformatie met een druk op de knop worden gedistribueerd naar álle verschillende verkoopkanalen. Voor e-commerce ondernemers met een groot en/of snel veranderend productassortiment is dat een gewaardeerde functionaliteit.

Wij hebben ook een artikel geschreven over alle voordelen van een PIM-systeem in uw e-commerce ecosysteem.

Product Information Management van inRiver

InRiver levert een hoogwaardig PIM-systeem. Hiermee onderhoudt u de productinformatie en zelfs de vertalingen daarvan in een centraal systeem, naadloos geïntegreerd met de overige software die u gebruikt, zoals uw ERP en WMS pakketten. Met een PIM-systeem heeft u vanuit één systeem altijd de juiste informatie bij al uw producten, en dat voor ál uw verkoopkanalen. Handmatige processen behoren tot de verleden tijd.

De voordelen van inRiver

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Zeer visueel voor een betere gebruikservaring
  • Werkt naadloos met Magento dankzij de door inRiver aangeboden Magento adapter
  • Ook oplossingen op maat
  • Toegang tot apps

Hoe groot is de investering in de integratie van inRiver?

Iedere onderneming gebruikt, naast Magento, een andere samenstelling van softwarepakketten. En aangezien een PIM-systeem met de meeste van deze pakketten moet samenwerken, is iedere PIM-implementatie een maatwerkproject. Ook is het afhankelijk van de wensen van de onderneming hoe veel werk er in gaat zitten, maar doorgaans beslaat het implementeren van een PIM-systeem enkele weken tot maanden aan programmeerwerk. Het grote voordeel van een maatwerkproject is dat het resultaat perfect aansluit op alle benodigde systemen in de onderneming.

Naast de kosten voor de set-up moet er voor InRiver een jaarlijkse license fee worden betaald voor het gebruik van het systeem.

Wat kan MediaCT voor u betekenen bij de inRiver integratie?

Als e-commerce specialist komen wij steeds vaker in aanraking met de integratie van PIM-systemen. Daardoor kunnen wij u goed ondersteunen bij het selecteren van een PIM-systeem dat het beste bij uw onderneming, wensen en ambities past. Vervolgens kunnen wij in veel gevallen de koppeling met uw Magento (Enterprise) webwinkel realiseren. Naast de koppeling met uw webwinkel moeten er vaak koppelingen worden gerealiseerd met uw ERP- of WMS-systeem, bijvoorbeeld voor voorraad- en orderstatusmutaties. Zo bent u verzekerd van een optimaal e-commerce ecosysteem waarin alle systemen naadloos met elkaar samenwerken.

Wij werken o.a. voor: