Koppeling tussen Magento en MS Dynamics Nav

Een gestroomlijnde administratie, voorraadbeheer en klantenbeheer levert u veel voordeel. E-commerce software Magento biedt een goede koppeling met Microsoft Dynamics NAV. Microsoft Dynamics NAV, dat eerste Navision heette, is een ERP pakket dat uw bedrijfsprocessen stroomlijnt. De software is gebruiksvriendelijk en groeit mee met uw organisatie.

Gebruikt u al Microsoft Dynamics NAV (Navision) en wilt u meer informatie over Magento? Lees alles over Magento

Microsoft Dynamics NAV

De voordelen:

 • Zet efficiënte campagnes op
  Vanuit een centrale database bepaalt u kortingsacties voor bepaalde producten, productgroepen of op winkelniveau.
 • Optimaliseer uw prijzen
  U analyseert uw verkoopdata per product, productgroep, klant of winkel. Zo bepaalt u de optimale marges en maximaliseert u uw winst.
 • Real-time inzicht in relevante data
  U wilt snel kunnen sturen op actuele data. Met Microsoft Navision Dynamics NAV heeft u altijd inzicht in uw actuele gegevens.
 • Verhoog uw productiviteit
  Door processen en informatie te integreren, kunt u uw productiviteit verhogen.

Koppeling tussen Magento en Microsoft Dynamics NAV

Magento is een open source e-commerce pakket met een groot aantal features. In Magento komen uw orders binnen en worden uw klanten en klantengroepen beheerd. Met de koppeling tussen Magento en Microsoft Dynamics NAV synchroniseert u deze data. Enkele voordelen van de koppeling:

 • Het productassortiment wordt inclusief de attributen gesynchroniseerd tussen Magento en Microsoft Dynamics NAV. Zo houdt u de controle over uw producten.
 • De voorraad wordt uitgewisseld tussen beide systemen. U heeft altijd inzicht in uw actuele voorraad en u kunt rapportages uitdraaien.
 • Klanten en klantgroepen worden gesynchroniseerd. U kunt acties opzetten voor bepaalde klantengroepen en de statistieken per klantgroep en klant bekijken.

Hoe Tas.nl het ERP-pakket van Microsoft inzet in combinatie met Magento:

In Magento kun je geen administratie voeren. Daarom doen wij dit in ons ERP-pakket van Microsoft. Daarin zit een database die leidend is voor de producten die we voeren in onze webshop. In Magento zit ook geen uitgebreid voorraadbeheer. Ook het voorraadbeheer doen we daarom in ons ERP-pakket. Magento is dus voor ons puur een platform om producten te presenteren.
Ons ERP-pakket is aan Magento is gekoppeld met voorraad, productspecificaties en klanten. Het proces ziet er ongeveer als volgt uit. Als we een product krijgen geleverd, wordt dit gepubliceerd in Magento. Bepaalde productdata worden meegegeven door de koppeling, waaronder: aantal, prijs, afmetingen en titel. Als het product wordt gekocht, komt de betaling binnen in het ERP. Een aantal keren per dag wordt een picklijst uitgedraaid van alle betaalde orders. Hierop zien we vanaf welke locatie we de producten moeten picken. Aan het einde van de dag worden de verkooporders ‘gefactureerd’, wat wil zeggen: de omzet wordt geboekt.

Justus Bijlsma, Tas.nl

MediaCT: ervaren en vakkundig

MediaCT heeft al meer dan 10 jaar ervaring met webprojecten en vanaf 2008 hebben we ons gespecialiseerd in e-commerce projecten. Zo hebben we al vele klanten geholpen met het opzetten van een Magento webwinkel met technische koppelingen.

Wij werken o.a. voor: