magement-enterprise-service-bus-esb.jpg
mediact-waar-wij-voor-staan.jpg
magento-juran-tjitte.jpg
magement-enterprise-service-bus-esb.jpg

Magement Integration Platform


Magement, het integration platform om uw datatstromen en processen te vereenvoudigen. Zorg ervoor met Magement dat uw IT-systemen niet onnodig overbelast of aangepast hoeven te worden. Zet Magement in om uw ecoysteem te verbinden en datastromen te beheren, vanuit een centrale hub. Ook bekend als Enterprise Service Bus, Magement is een integration platform met ontelbaar veel mogelijkheden.

SCROLL DOWN

Magement Integration Platform


Magement, het integration platform om uw datatstromen en processen te vereenvoudigen. Zorg ervoor met Magement dat uw IT-systemen niet onnodig overbelast of aangepast hoeven te worden. Zet Magement in om uw ecoysteem te verbinden en datastromen te beheren, vanuit een centrale hub. Ook bekend als Enterprise Service Bus, Magement is een integration platform met ontelbaar veel mogelijkheden.

Spring direct naar een onderdeel...

 
Magement Enterprise Service Bus ESB software
 

Uw data veilig, accuraat en betrouwbaar verbonden 

E-commerce ontwikkelingen gaan razendsnel. Deze groei gaat gepaard met veel vraagstukken waar wij vanuit MediaCT graag met onze klanten over meedenken. Welke platformen heeft u nodig om uw (e-)commerce business goed te kunnen runnen? Hoe zorgt u dat deze verschillende platformen met elkaar worden geïntegreerd? En dat de data hiervan altijd en overal accuraat is bijgewerkt? En wat nou als er een platform vernieuwd moet worden? Met vele jaren ervaring met koppelen, integreren en migreren ontwikkelden wij een structurele en toekomstbestendige oplossing.

Maak kennis met Magement.  

 

 

Simpelweg data van A naar B?

Magement is een zogezegde ‘hub’ die zorgt dat uiteenlopende data zoals productgegevens, voorraadstatus en orderspecificaties, snel en correct gesynchroniseerd worden tussen verschillende systemen. Een vaak gehoorde term is ook wel een ESB (Enterprise Service Bus), maar we noemen het liever een integration platform, omdat Magement meer mogelijkheden heeft dan een ESB. Simpel gezegd: Magement krijgt informatie van A naar B. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Neem bijvoorbeeld een veelvoorkomende e-commerce inrichting zoals hieronder weergegeven:
 

 
MediaCT Magement ESB ERP
 
 

Lijkt vrij eenvoudig toch? 

 • Bestellingen dienen per minuut naar het ERP-platform verstuurd te worden

 • Orderstatus updates dienen elke minuut vanuit het ERP teruggestuurd te worden

 • Producten die vanuit het ERP komen, dienen om de 5 minuten te worden overgezet, maar alleen als ze zijn aangepast.

 • Producten in voorraad moeten real-time worden bijgewerkt van en naar het ERP, out-of-stock producten dienen direct uitgeschakeld te worden.

 • Wacht! We hebben ook een CRM, dat onze klantgegevens en de bestellingen ook nodig heeft.

 • Trouwens, we hebben een apart WMS voor het beheren van voorraad en aansturen van order picking, dus we moeten importeren en exporteren naar dat systeem.

 • Oh, en we zijn onlangs begonnen met het gebruik van een PIM-systeem om onze productinformatie te verrijken. Dat dient ook geïmporteerd te worden. Maar... alleen de gegevens per product die daadwerkelijk zijn veranderd, anders kan de PIM-server het niet aan.

 • Voor ik het vergeet... onze marketingafdeling wil onze productdata exporteren naar een marketingplatform, en mogelijk een machine learning systeem, voor betere aanbevelingen per klant. We moeten de klant-, order- en productdata verzenden, maar het moet allemaal worden geanonimiseerd...

 

Databeheer is complex

Er zijn dus veel eisen en afhankelijkheden om alle datastromen in goede banen te leiden. Vaak gaat het om grote hoeveelheden data met een hoge frequentie van uitwisseling, waar tijdens het overzetten nog business-logica op moet worden toegepast. Neem hierbij de complexiteit van moderne IT-landschappen en het wordt snel duidelijk dat informatie uitwisselen tussen systeem A en B een complexe taak is. Gelukkig biedt Magement de oplossing!

Schaalbaar, maar eenvoudig

De bovenstaande complexiteit is wat Magement zo waardevol maakt. De technische architectuur maakt het platform goed schaalbaar waardoor zelfs bij extreme piekmomenten zeer veel data verstuurd kan worden van en naar de verschillende systemen. De structuur van Magement maakt het mogelijk om alle type datastromen te verwerken. Magement bevat daarbij geavanceerde opties om de complexe data eenvoudig en snel te kunnen verwerken.

 

 

Veel voorkomende setup

De e-commerce wereld is ontzettend hard gegroeid. Veel ondernemingen hebben hun kansen gepakt om een plek te veroveren in deze snel veranderende markt. Langzamerhand werden er meer systemen gekoppeld en werd het ecosysteem complexer. Dit met als gevolg dat het e-commerce systeem meer en meer belast werd met de onwenselijke druk van data im- en export. Hieronder schetsen we een veel voorkomende setup die niet toekomstbestendig is:

 
 
Magement ESB - Voorbeeld van een veelvoorkomend e-commerce ecosysteem.
 
 

Toelichting op deze setup:

 • Het e-commerce platform staat centraal binnen het ecosysteem

 • Er wordt onnodig druk gelegd op het e-commerce platform voor het synchroniseren en leveren van data van en naar externe systemen.

 • IT-systemen hebben op een ongestructureerde en onsamenhangende interactie, waardoor er onvoldoende grip is op data en processen.

 • Het beheer over hoe en wanneer data wordt gesynchroniseerd is versplinterd over diverse systemen. Of het is simpelweg niet beschikbaar.

 

 

Toekomstbestendige setup

Magement is een integratie platform, dat als centrale leverancier alle systemen binnen uw ecosysteem voorziet van data. Dit op een gecontroleerde en gestructureerde manier. Wij tonen u graag visueel onze propositie, want deze simplistische weergave toont direct de kracht van onze oplossing:

 
 
Magement ESB voorbeeld toekomstbestendig ecosysteem
 
 

Toelichting op deze setup:

 • Een toegewijd platform als de centrale hub binnen het ecosysteem.

 • Taken voor het synchroniseren en aanleveren van data vinden plaats vanuit het systeem, wanneer nodig. Aanleveren, ontvangen, data naar zich toe trekken, het systeem is ervoor geschikt.

 • Third-party shopping of marketing platformen kunnen data ontvangen vanuit het integration platform, of er data naar toesturen.

 • De systemen hebben op een gestructureerde en beheersbare manier. Statistieken, historie en andere rapporten zijn beschikbaar vanuit het systeem.

 • Het controleren van datastromen van A naar B is mogelijk binnen het integration platform. Bijvoorbeeld het controleren van de hoeveelheid data, met welke frequentie data wordt verzonden, et cetera.

 

 

Adapters: inrichten en klaar

Om te zorgen dat de data op elk gewenst moment bruikbaar is voor uiteenlopende doeleinden is Magement volledig modulair opgebouwd waarbij er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde adapters om systemen eenvoudig te koppelen. MediaCT zorgt ervoor dat deze adapters bij de initiële setup klantspecifiek worden ingericht. Het grote voordeel is dat Magement standaard al gekoppeld is met Magento 2. Magement doet vanaf dan de rest!

 
 
MediaCT Magement ESB Data Flow
 

Magement maakt gebruikt van adapters op alle plekken waar data binnenkomt en waar data verstuurd wordt. Dit werkt als volgt:

 • Import adapters: Deze halen data uit externe systemen of ontvangen deze van externe systemen indien deze data naar Magement pushen.

 • Export adapters: Deze zetten de data om in het benodigde formaat en verstuurt het naar het gewenste externe systeem.

Het hebben van aparte adapters voor zowel de invoer als de uitvoer van verschillende data zorgt dat deze uiterst accuraat gecontroleerd en verwerkt wordt in het benodigde formaat.  

Dient er een nieuwe systeem gekoppeld te worden? Geen probleem! Voeg een nieuwe adapter toe, configureer deze, en de koppeling is voltooid.

 

Data dashboard - het hart van Magement

De data wordt opgehaald, omgezet en in de benodigde formaten verstuurd naar de verschillende systemen. Om al deze taken en de bijbehorende status inzichtelijk te hebben maakt Magement gebruik van een data dashboard. Dit dashboard bevat een overzicht van de de gegevens en de acties die Magement uitvoert. Op de achtergrond zijn er zogeheten ‘Workers’ actief, die taken uit de wachtrij halen en de benodigde export adapters aanroepen. 

 
 
MediaCT Magement ESB Data Queue
 

Dit dashboard met taken die in een wachtrij (een zogenaamde queue) staan biedt meerdere voordelen:
 
Beheerders van Magement zien in één oogopslag de taken die in de wachtrij staan, reeds uitgevoerd zijn of welke extra aandacht vereisen. Alle taken worden uitgebreid gelogged en kunnen altijd opnieuw worden uitgevoerd. De uitvoer van taken kunnen worden gecontroleerd, geordend en getimed. Taken kunnen real-time worden uitgevoerd, een keer per dag, in batches van 100, et cetera. 
 
Beheerders van Magement hebben door het dashboard een compleet overzicht en volledige controle over de timing en de omvang van de data synchronisatie. Ze kunnen dus zelf bepalen welke taken, wanneer worden uitgevoerd.

 
MediaCT Magement ESB Task Queue
MediaCT Magement ESB Log Entries
 

De backbone van Magement: een lichtgewicht zwaargewicht

Zowel in detail als bekeken vanuit het grotere plaatje is Magement gebouwd om flexibel en veilig systemen te koppelen ongeacht de hoeveelheid data die in en uit het systeem gaat. De backbone omschreven:

 • Hoge belastbaarheid en fulltime up and running zit in in het DNA van Magement.

 • De software is 24/7 beschikbaar om extreme data hoeveelheden te verwerken.

 • Magement is een lichtgewicht applicatie die kan draaien op een bescheiden server, maar is zeer geschikt voor het doen van 'the big stuff'.

 • Draait op een onafhankelijke, schaalbare AWS of Google cloud server, en geeft daarmee geen belasting op uw bestaande systemen.

 • De Magement architectuur zorgt dat specifieke componenten binnen de software goed schaalbaar zijn in geval van toenemende groei of hogere eisen aan de dataverwerking.

 • Security staat altijd voorop. Magement behandelt gevoelige data zorgvuldig. Synchronisatie met onbetrouwbare data bronnen is uitgesloten.

 

Gebouwd voor Magento, maar toepasbaar voor veel meer!

Magento webwinkels dienen veelvuldig gegevens te exporteren en te importeren naar uiteenlopende systemen. Dit leidt vaak tot een complexe data structuur en maakt handmatig beheren foutgevoelig. MediaCT maakte al jaren gebruik van haar eigen koppelframework genaamd Magement. Tientallen webwinkeliers maken hier succesvol gebruik van. Vanuit die gedachte is de centrale data synchronisatietool Magement ontstaan!
 
De roots van Magement liggen in de ontwikkeling voor het Magento platform. Standaard koppelt Magement al met Magento 2. Echter, Magement is op geen enkele wijze beperkt tot het Magento platform. In feite is Magement speciaal gebouwd om niets te weten over Magento. Het efficiënt versturen van data van A naar B is de primaire doelstelling. Of het nou het versturen van data van een webshop, een CRM, ERP, een slimme koelkast of een zelfrijdende auto is, Magement biedt de uitkomst!

 
MediaCT Magement Connect Everything
 
mediact-waar-wij-voor-staan.jpg

Waar wij voor staan


Commerce & Technology, het fundament van MediaCT. MediaCT is sinds 2005 hét toonaangevende e-commerce bureau. Wij zetten de Magement als oplossing in om onze klanten te helpen met het versimpelen en standaardiseren van datastromen.

Waar wij voor staan


Commerce & Technology, het fundament van MediaCT. MediaCT is sinds 2005 hét toonaangevende e-commerce bureau. Wij zetten de Magement als oplossing in om onze klanten te helpen met het versimpelen en standaardiseren van datastromen.

Uitmuntende kwaliteit

Wij staan voor ons werk en zijn trots op wat we doen. Dag in, dag uit zijn we bezig om onze kwaliteit te verbeteren. Dit doen we door openhartig kritisch te zijn, te bouwen aan harmonie binnen het team en ons te focussen op onze specialisme.

Deskundig in-house team

Met ruim 10 jaar ervaring kennen we de ins en outs van e-commerce. MediaCT is deskundig, ervaren, enthousiast, ruimdenkend en innoverend. Ons volledige ontwikkelteam is in-house. Wij geloven in een hecht team wat veel met elkaar spart en samenwerkt. Eén voor allen en allen voor één.

Best of Breed

Geen 'Jack of all Trades', geen 'Master of None'. Wij zijn gespecialiseerd en werken samen met de beste partijen uit de markt. Door vele partnerships zijn we objectief en flexibel. Wat we doen, doen we goed. En wat we niet doen, doen we graag samen met andere experts.

Korte, transparante lijnen

Onze organisatie kent geen hiërarchie of managementlagen. Doet u zaken met ons, dan heeft u één op één contact met de betrokkenen. U kunt op hen bouwen en vertrouwen. Oprechtheid en eerlijkheid staat bij ons op nummer één. Wij willen het beste voor uw business.

magento-juran-tjitte.jpg

Vraag een demo aan


Bent u geïnteresseerd in een Magement demo? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Eén van onze specialisten zal contact met u opnemen om een demo te plannen.

Vraag een demo aan


Bent u geïnteresseerd in een Magement demo? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Eén van onze specialisten zal contact met u opnemen om een demo te plannen.

 

Vul onderstaand formulier in om een Magement demo aan te vragen.