Shopping Today komt er weer aan!

Shopping Today komt er weer aan!

Op donderdag 19 september is het weer zo ver: Shopping Today. Shopping Today vindt wederom plaats in DeFabrique in Utrecht. Het thema is dit jaar ‘Future of the journey’. Er wordt gekeken naar de customer journey en opkomende technologieën, Shopping Today bereidt je voor op de digitale toekomst. Deze dag biedt interessante kennissessies, praktische cases en er zullen meerdere sprekers aanwezig zijn. Lees snel verder om te kijken wat je van MediaCT kunt verwachten op deze dag!      

Pre MagentoLive Europe 2019 - a night to remember

Pre MagentoLive Europe 2019 - a night to remember

Op 22 en 23 oktober 2019 komt Magento Live Europe naar Amsterdam! Het jaarlijks terugkerende evenement van Magento strijkt dit jaar in Nederland neer. Na het daverende succes van vorig jaar in Barcelona, wordt het evenement dit jaar in de RAI in Amsterdam gehouden. Daar hoort natuurlijk een goed openingsfeest bij!

Opnieuw een bijzondere locatie voor ons diner na E-commerce Live!

Opnieuw een bijzondere locatie voor ons diner na E-commerce Live!

Met E-commerce Live! nog vers in het geheugen blikken we graag nog even terug op het e-commerce diner dat we op 26 juni organiseerden. Met partners Magento, SendCloud, Mollie, Dotdigital en Yotpo maakten we er weer een mooie avond van... in het Centraal Station van Amsterdam! Deze bijzondere locatie bevond zich in de Amstelpassage, die voor het evenement vrij werd gemaakt.

Hoe Obelink een toekomstbestendig IT landschap bouwt

Hoe Obelink een toekomstbestendig IT landschap bouwt

Het Winterswijkse Obelink is een begrip in de wereld van tenten, kamperen en outdoor. Van de start als een kleine eenmanszaak in 1959, omvat Obelink nu een zaak van 65.000m2 en een succesvolle webshop, met het breedste assortiment in outdoor van Europa. Een buitengewone prestatie, te danken aan 50 jaar ondernemen met visie. Maar hoe richt je je met zo’n succesvol verleden op een succesvolle toekomst? Een toekomst waarin steeds meer afhankelijk is van verbonden systemen en de race om daarin flexibel te zijn.

E-commerce Live! 2019 weer drukbezocht

E-commerce Live! 2019 weer drukbezocht

Ook dit jaar waren we als MediaCT weer goed vertegenwoordigd tijdens E-commerce Live. Onze diverse roundtables werden goed bezocht, en we hadden goede gesprekken met bezoekers. Hoewel het prachtig weer was, was heel e-commerce minnend Nederland (en België) weer naar Amsterdam afgereisd om alle ins en outs te horen over strategie, marketing in e-commerce en technische hoogstandjes in de e-commerce!

E-commerce Live! komt er weer aan!

E-commerce Live! komt er weer aan!

Op woensdag 26 juni is het weer zo ver: E-commerce Live. Het jaarlijks terugkerende evenement in de Beurs van Berlage in Amsterdam zit dit jaar weer helemaal vol met meer dan 150 topsprekers. Wat kun je van MediaCT verwachten tijdens deze dag? Lees snel verder!

MediaCT integreert Apple Pay bij Amac

MediaCT integreert Apple Pay bij Amac

Samen met onze partner Buckaroo hebben we deze week de eerste Apple Pay integratie in een Magento webshop in Nederland neergezet. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. En waar anders dan bij de grootste Apple Premium Reseller van Nederland: Amac! Lees snel verder!

Even voorstellen: Robert Boerema

Even voorstellen: Robert Boerema

Team MediaCT zit niet stil, en we verwelkomen ook dit jaar regelmatig nieuwe MediaCT-ers! Robert Boerema is ons team als implementatie specialist komen versterken. In deze blog stelt hij zichzelf voor!

Magento Imagine 2019: de toekomst is dichterbij dan je denkt!

Magento Imagine 2019: de toekomst is dichterbij dan je denkt!

Ook dit jaar vertrokken we weer naar Magento Imagine in Las Vegas. Het iconische evenement van Magento was weer een viering van de community, en natuurlijk hebben we weer mooie nieuwtjes op het gebied van Magento gehoord. Die kunnen we je natuurlijk niet ontnemen, dus lees snel verder!

Magento Page Builder: Content wordt makkelijk gemaakt in Magento

Magento Page Builder: Content wordt makkelijk gemaakt in Magento

Magento 2.3.1 met Page Builder is officieel uit, en bij MediaCT zijn we laaiend enthousiast over deze update van Magento. Wetende wat er ging komen hebben we alle klanten overgezet naar deze meest recente versie van Magento, en dit betekent dat Page Builder in de praktijk gebruikt kan worden. Page Builder is al een tijdje een belangrijk onderwerp van gesprek geweest, zowel intern als bij onze klanten. Sinds de aankondiging van Magento in 2016 zijn de verwachtingen hoog gespannen. We hebben in 2017 al eens een artikel geplaatst rondom de Bluefoot Page Builder functionaliteit, dat als basis is gebruikt voor de nieuwe Page Builder. Na 2 jaar ontwikkelen is er nu eindelijk de Magento 2 Page Builder! Was het het wachten waard? Lees snel verder!

MediaCT weer in de Emerce 100

MediaCT weer in de Emerce 100

Voor het zesde jaar op rij mag MediaCT zich weer trots een van de beste bedrijven in e-business noemen! Met de plaatsing bij de e-commerce bureaus categorie bevestigen we nogmaals onze focus op service en kwaliteit voor onze klanten.

Ook bij MediaCT... AgileHubNoord over Product Ownership

Ook bij MediaCT... AgileHubNoord over Product Ownership

Bij MediaCT werken we iedere dag met Scrum en het Agile gedachtengoed. We waren daarom 7 maart graag voor de tweede maal gastheer van hét noordelijke netwerk van Agile professionals: de AgileHubNoord Meetup. In deze editie stond de Product Owner centraal. Wat maakt nou een goede Product Owner? Waar moet hij / zij kennis van hebben? Welke technieken kun je als Product Owner toepassen om je werk prettiger en waardevoller te maken?  Erg interessant voor ons MediaCT’ers, omdat wij voortdurend met de Product Owner rol te maken hebben. Tijd voor een verslag door Rieks Visser.

Even voorstellen: Rick Spanjer

Even voorstellen: Rick Spanjer

Naast nieuwe medewerkers mogen we ook regelmatig stagiair(e)s verwelkomen. Sinds Februari hebben we Rick Spanjer bij ons op kantoor in Groningen rondlopen. Als UX-designer komt hij onderzoek doen naar welke keuzes er gemaakt moeten worden zodat een webshop op de doelgroep aansluit. In deze blog stelt hij zich voor!

“The Agile Agency” - een webshop releasen in één sprint

“The Agile Agency” - een webshop releasen in één sprint

In 2018 sprak Rieks tijdens MageTitans Groningen, een conferentie voor developers georganiseerd door Elgentos, MediaCT en Space48. Zijn presentatie werd goed ontvangen door zijn collega’s, en hij besloot zijn verhaal op papier te zetten voor het MediaCT blog. Zijn visie over het lanceren van een webshop in slechts één sprint zette veel mensen aan het denken. Lees snel verder!

Bijzonder diner in de Domtoren na de Webwinkel Vakdagen

Bijzonder diner in de Domtoren na de Webwinkel Vakdagen

Na de eerste dag van de drukbezochte Webwinkel Vakdagen mochten we weer een mooie groep gasten verwelkomen op een van onze diners. Samen met Magento, Spaaza, AdResults en Akeneo organiseerden we het eerste diner van 2019 in de Domtoren in Utrecht. Deze bijzondere locatie was het toneel voor een sfeervolle avond met 60 gasten. Lees snel verder!

Recordbrekend Black Friday weekend: €10 miljoen euro omzet en meer dan 100.000 orders

Recordbrekend Black Friday weekend: €10 miljoen euro omzet en meer dan 100.000 orders

Op een van de drukste dagen van het jaar moet je webshop het natuurlijk goed doen. Zo kijken we elk jaar vooruit naar een van de drukste weekenden rond Sinterklaas en Kerst, het Black Friday weekend. Het fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika is tegenwoordig niet meer weg te denken in Nederland rondom de feestdagen. Lees snel verder over hoe we bij MediaCT een weekend van 10 miljoen euro aan omzet en meer dan 100.000 orders managen voor onze klanten.

Even voorstellen: Niels, Leon en Robin

Even voorstellen: Niels, Leon en Robin

We zitten bij MediaCT niet stil, en het wordt steeds gezelliger op kantoor. Zo breidt ons team verder uit en werken we samen met onze klanten aan mooie projecten. De afgelopen maanden hebben we weer drie nieuwe teamleden aan ons team toegevoegd, en ze vertellen in deze blog meer over zichzelf.

Verbeter je zoekresultaten met ElasticSearch

Verbeter je zoekresultaten met ElasticSearch

Webshops met meer dan 20.000 producten is tegenwoordig heel normaal. De uitdaging hierbij wordt dan om deze producten zo goed mogelijk te kunnen doorzoeken, en hiervoor zijn diverse oplossingen vanuit Magento beschikbaar. Een van deze oplossingen is ElasticSearch in Magento 2 Commerce is deze oplossing zelfs geïntegreerd en kan vrij makkelijk gebruikt worden. Lees verder over ElasticSearch, wat het kan en wanneer het een goede oplossing kan zijn.

Reacticon v2: Your future is headless

Reacticon v2: Your future is headless

Op 4 oktober was het zover, Reaction v2! Het evenement werd gehouden in Eindhoven, een stukje rijden voor developers uit het hoge noorden maar het was zeker de moeite waard. Een interessante conferentie met als thema ‘your future is headless’. Lees verder over de ervaringen van Rense