Blog

Hier delen onze vakidioten graag hun kennis en ervaringen over alle facetten van de e-commerce wereld. U vindt hier een aantal tips en tricks voor het optimaliseren van uw Magento webwinkel, maar ook informatie over events die we bezoeken en updates over ontwikkelingen in de markt.

818_interview

Tjitte Folkertsma in Noordnieuws

Door: Blog

Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO) is hét netwerk binnen VNO-NCW Noord voor leden onder de 40 jaar. JNO zit vol ideeën en ziet overal kansen. Onlangs is het bestuur van JNO uitgebreid met twee enthousiaste leden. Een van hen is Tjitte Folkertsma. Ter gelegenheid van zijn toetreding werd Tjitte geïnterviewd door Noordnieuws. Lees hier het interview (of: lees hier zijn rubriek in Noordnieuws).
Lees meer

818_benchmark

E-commerce benchmark

Door: Blog

Voor veel bedrijven is het interessant om de kwaliteit van hun activiteiten te vergelijken met die van branchegenoten. Hierdoor kunnen ze veel van elkaar leren. Een benchmark is hier een uitstekend middel voor. Daarmee krijg je snel inzicht in welke kwaliteiten jouw bedrijf biedt en hoe dat zit bij anderen. Dit helpt je om jouw bedrijf te positioneren. Ook voor de e-commerce branche is er nu een benchmark. De E-commerce Benchmark is een gratis online tool waarmee bedrijven hun e-commerce activiteiten kunnen vergelijken op basis van 21 Key Performance Indicators (KPI’s).
Lees meer

harmen

Even voorstellen..

Door: Blog

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 24 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er een nieuwe collega bij: Harmen Kruit.

Lees meer

Verslag E-commerce Live! 2015

E-commerce Live! 2015

De Beurs van Berlage gonsde op 2 juni van de laatste ontwikkelingen, nieuwste trends, beste tactics en innovatieve mogelijkheden op het gebied van e-commerce. De eerste editie van E-commerce Live! van Emerce bracht de grotere retailers, webshops, direct sellers, fabrikanten, groothandel en merken samen om te praten en ervaringen uit te wisselen over de belangrijkste aspecten van het online ondernemen. Sprekers van Google, Bol.com, Kieskeurig.nl, Jumbo Supermarkten en tal van andere e-commerce ondernemingen behandelden een breed scala van onderwerpen. Ook MediaCT was aanwezig om kennis te delen met collega’s, ondernemers en andere geïnteresseerden.

Lees meer

EGUIDE_2015

MediaCT in Emerce eGuide 2015

Door: Blog

Jaarlijks publiceert Emerce de eGuide, de complete gids voor opdrachtgevers die zich willen oriënteren op het aanbod van de vele soorten online bureaus in Nederland. Net als voorgaande jaren is MediaCT weer in de eGuide opgenomen.

Lees meer

818_MM_2015

Meet Magento 2015

Op 27 en 28 mei vond voor de zevende keer op rij het jaarlijkse Meet Magento evenement plaats. Als Gold sponsor van het evenement was MediaCT goed vertegenwoordigd. In de Jaarbeurs in Utrecht werd aandacht besteed aan een scala van onderwerpen op het gebied van e-commerce en Magento. Beide dagen bevatten een druk en intensief programma, met onder andere presentaties over de verschillende aspecten van ondernemen met Magento op het web. Behalve het delen van kennis was netwerken natuurlijk een belangrijk onderdeel van het evenement; daarvoor werden gebruikers en ontwikkelaars van het platform met elkaar in contact gebracht.

Lees meer

prijzenregen

Prijzenregen op Meet Magento event

Meet Magento is een event dat in 28 landen voor en door de Magento-community wordt georganiseerd. Meet Magento streek op 27 en 28 mei voor het 7e jaar in Nederland neer, in de Jaarbeurs in Utrecht om precies te zijn. Het doel van dit evenement voor gebruikers en belangstellenden van het Magento-platform is om te netwerken, te praten over de toekomst en vooral veel te leren over innovaties, mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt. Tot de sprekers behoren zowel gebruikers als industry partners van Magento die hun ervaringen delen, de laatste mogelijkheden laten zien en tips geven voor optimaal gebruik. Voor het eerst werden er dit jaar Meet Magento Awards uitgereikt om de innovaties en bijdragen binnen de community te belonen. Daarbij is MediaCT in de prijzen gevallen. En hoe!

Lees meer

10jaar_mediact

Update: 10 jaar MediaCT

In april 2015 vieren wij ons 10-jarig jubileum! Daarom blikken we in deze blog terug op de vlucht die MediaCT de afgelopen jaren heeft genomen. Het voelt nog zo kort geleden dat we vanuit de woonkamer van een studentenwoning startten met het bedrijf. Met trots kunnen we stellen dat de afgelopen 10 jaar een groot succes zijn geweest. Waren we in 2005 nog maar met zijn drieën, inmiddels zijn we een team van 22 toppers. Zonder hen hadden wij deze groei niet kunnen realiseren. Hieronder leest u meer over waar we staan na 10 jaar en hoe we hier zijn gekomen.

Lees meer

imagine_2015

Highlights van de Magento Imagine conferentie

Ook dit jaar mocht ik naar de Magento Imagine conferentie in Las Vegas. Samen met ruim 2.400 mensen uit 45 landen ben ik 3 dagen lang, van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht, volledig ondergedompeld in de wereld die de Magento Community heet. Opvallend was dat Nederland goed was vertegenwoordigd met een delegatie van rond de 25 man. Voor mij staat Imagine voor inspiratie en netwerken. Omdat wij vanuit de Benelux opereren en omdat veel van onze klanten internationaal actief zijn of ambities in die richting hebben, is het volgens mij erg belangrijk om te weten wat er wereldwijd speelt in de e-commerce markt. In dit blogartikel deel ik een aantal highlights van het internationale e-commerce event. Als je wat dieper in de Magento wereld zit en benieuwd bent hoe de Magento community dit event heeft ervaren, lees dan zeker ook dit artikel: Imagine – The Greatest Commerce Show on Earth (Engels)

Lees meer

Pagina 1 van 3212345...>|