Blog

Hier delen onze vakidioten graag hun kennis en ervaringen over alle facetten van de e-commerce wereld. U vindt hier een aantal tips en tricks voor het optimaliseren van uw Magento webwinkel, maar ook informatie over events die we bezoeken en updates over ontwikkelingen in de markt.

Highlights van Mage Titans 2015

Mage Titans 2015: De highlights

Op 7 november 2015 werd in Manchester (UK) de tweede editie van Mage Titans gehouden. Daar mochten wij met MediaCT als Magento fanaten natuurlijk niet ontbreken! Hoewel de animo groot was, kon er maar een beperkte afvaardiging ontwikkelaars van MediaCT naar dit Magento evenement. Hoezo ontwikkelaars? Omdat zij de doelgroep van het evenement vormden. Dat is bijzonder, want Magento evenementen zijn vaker wel dan niet bedoeld voor webwinkeleigenaren, e-commerce managers en e-commerce partners. Het doel van Mage Titans is om ontwikkelaars te enthousiasmeren voor nieuwe technieken in zowel de e-commerce als de Magento wereld. Presentaties over code schrijven, projectmanagement, de toekomst van Magento en zelfs over lifemanagement voor ontwikkelaars stalen de show in dit Magento evenement. Lees meer

Een nieuw tijdperk in commerce: Magento 2

Een nieuw tijdperk in e-commerce: Magento 2

Vorige week is in Sydney het compleet vernieuwde open source e-commerce platform Magento 2 gepresenteerd. Dit ging gepaard met de nodige wereldwijde publiciteit. Het nieuwe platform, dat is gericht op merken en retailers in de B2C en B2B markt, is ontwikkeld vanuit de visie dat de ideale shopervaring van de bezoeker centraal moet staan (= omnichannel). Met andere woorden: via Magento 2 kunnen bedrijven en consumenten nog eenvoudiger en nog sneller een online aankoop doen, altijd en overal! Magento 2 biedt verbeterde prestaties op het gebied van (laad)snelheid en schaalbaarheid. Ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd die e-commerce ondernemers helpen bij het efficiënt beheren van hun Magento webwinkels en die de conversie verder stimuleren. Lees meer

Gratis kaarten via MediaCT

Event: Holland WebWeek Groningen 2015

Vaker schreven we al hoe de komst van het internet heeft gezorgd voor een verschuiving in de manier waarop de consument zijn inkopen doet. Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit en auteur van verschillende boeken over dit onderwerp, spreekt aanstaande vrijdag (18 september) tijdens The Holland WebWeek in Groningen over de gevolgen die dit heeft voor de binnenstad die we nu kennen. Lees meer

818_interview

Tjitte Folkertsma in Noordnieuws

Door: Blog

Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO) is hét netwerk binnen VNO-NCW Noord voor leden onder de 40 jaar. JNO zit vol ideeën en ziet overal kansen. Onlangs is het bestuur van JNO uitgebreid met twee enthousiaste leden. Een van hen is Tjitte Folkertsma. Ter gelegenheid van zijn toetreding werd Tjitte geïnterviewd door Noordnieuws. Lees hier het interview (of: lees hier zijn rubriek in Noordnieuws).
Lees meer

818_benchmark

E-commerce benchmark

Voor veel bedrijven is het interessant om de kwaliteit van hun activiteiten te vergelijken met die van branchegenoten. Hierdoor kunnen ze veel van elkaar leren. Een benchmark is hier een uitstekend middel voor. Daarmee krijg je snel inzicht in welke kwaliteiten jouw bedrijf biedt en hoe dat zit bij anderen. Dit helpt je om jouw bedrijf te positioneren. Ook voor de e-commerce branche is er nu een benchmark. De E-commerce Benchmark is een gratis online tool waarmee bedrijven hun e-commerce activiteiten kunnen vergelijken op basis van 21 Key Performance Indicators (KPI’s).
Lees meer

harmen

Even voorstellen..

Door: Blog

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 24 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er een nieuwe collega bij: Harmen Kruit.

Lees meer

Verslag E-commerce Live! 2015

E-commerce Live! 2015

De Beurs van Berlage gonsde op 2 juni van de laatste ontwikkelingen, nieuwste trends, beste tactics en innovatieve mogelijkheden op het gebied van e-commerce. De eerste editie van E-commerce Live! van Emerce bracht de grotere retailers, webshops, direct sellers, fabrikanten, groothandel en merken samen om te praten en ervaringen uit te wisselen over de belangrijkste aspecten van het online ondernemen. Sprekers van Google, Bol.com, Kieskeurig.nl, Jumbo Supermarkten en tal van andere e-commerce ondernemingen behandelden een breed scala van onderwerpen. Ook MediaCT was aanwezig om kennis te delen met collega’s, ondernemers en andere geïnteresseerden.

Lees meer

Pagina 1 van 3312345...>|