Voice shopping: dichterbij de klant dan ooit

Voice shopping: dichterbij de klant dan ooit

Een fles shampoo graag" - en dan niet tegen een medewerker, maar tegen je telefoon of voice assistant. De volgende dag wordt een pakketje met je bestelde shampoo thuisbezorgd, en een computer of telefoon is er niet aan te pas gekomen. Een aantal jaar geleden was dat nog toekomstmuziek, maar met de mogelijkheden van tegenwoordig is het dichterbij dan je denkt. Voice shopping, het bestellen van producten met je stem, is in opkomst. In dit blogartikel vertellen we je meer.

Even voorstellen: Wout Kramer

Even voorstellen: Wout Kramer

Eerder schreven we al dat we van goed gezelschap houden, en ook vandaag hebben we weer goed nieuws hierover! Per 1 februari mogen we namelijk onze nieuwe collega Wout Kramer verwelkomen. In deze post introduceert hij zichzelf.

Alles wat je wil weten over Magento PWA Studio & Headless - wat brengt de toekomst?

Alles wat je wil weten over Magento PWA Studio & Headless - wat brengt de toekomst?

Langzaam maar zeker wordt PWA (Progressive Web Apps) steeds vaker met Magento in een zin genoemd. Magento heeft namelijk een tijdje geleden aangekondigd dat ze PWA gaan integreren in Magento 2.3 met Magento PWA Studio. Ook het concept headless wordt steeds vaker aangehaald, en benoemd als een techniek voor de toekomst. We vinden het belangrijk dat er ook een meer praktische blik wordt geworpen op wat dit betekent voor webshops die Magento draaien en wat het kan opleveren. Lees snel verder!

De beste e-commerce evenementen van 2018

De beste e-commerce evenementen van 2018

Vorig jaar kregen we veel positieve reacties op ons overzicht van de beste e-commerce events van 2017. Daarom hebben we ook dit jaar weer besloten om de beste evenementen van 2018 op een rijtje te zetten. Wat kun je dit jaar verwachten? Lees snel verder.

Even voorstellen: Vania

Even voorstellen: Vania

Sinds begin november zijn we bij MediaCT in nog meer goed gezelschap. Onze nieuwe collega Vania komt ons developer team versterken als Implementatie Specialist. In deze blogpost stelt ze zichzelf voor.

Magento B2B, wat kun je er eigenlijk mee?

Magento B2B, wat kun je er eigenlijk mee?

B2B is booming! Hoewel de focus bij webshops vaak nog ligt op het verkopen aan de consument zien veel bedrijven de kansen en mogelijkheden van online B2B binnen hun organisatie. Zo was volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester de B2B omzet via webshops in 2015 al twee keer zo groot als de B2C omzet. Ontdek de mogelijkheden van B2B in dit artikel.

Even voorstellen: Arnoud, Edwin, Lisette en Marcel

Even voorstellen: Arnoud, Edwin, Lisette en Marcel

MediaCT groeit hard, en in de afgelopen tijd hebben we er weer vier nieuwe medewerkers bijgekregen. Dat brengt ons totale aantal medewerkers op 39, en we zijn nog lang niet uitgegroeid. Lees snel verder over onze nieuwe collega's: Arnoud, Edwin, Lisette en Marcel.

Meer verkopen met slimme emailmarketing

Meer verkopen met slimme emailmarketing

Emailmarketing is een cruciaal onderdeel in de marketing van een succesvolle webwinkel. In deze blog presenteren we in samenwerking met onze partner Bronto drie tools voor een boost in engagement en sales.

Opening van het MediaCT kantoor een groot (en luid) succes!

Opening van het MediaCT kantoor een groot (en luid) succes!

Gisteren, dinsdag 12 september werd het nieuwe pand van MediaCT en iWink officieel geopend door de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten. Meer dan 200 gasten kwamen een kijkje nemen in de "speeltuin", het "spiegelgebouw", ofwel het Scheepvaarthuis, waar ons kantoor nu gevestigd is. Met behulp van een wel heel origineel instrument werd het gebouw officieel in gebruik genomen.

Mage Titans Italy 2017

Mage Titans Italy 2017

At MediaCT we love being part of the community. As such, we were one of the Mage Titans Italy 2017 sponsors and also decided to send over a bunch of our all-star developers. Amongst them our mighty Magento wizard from Greece: Christos Stergianos, who kept notes of all the great presentations and keynotes during this awesome Magento event. Please enjoy Christos’ report, (almost) live from Mage Titans Italy 2017!

Even voorstellen: Jesse en Niels

Even voorstellen: Jesse en Niels

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 35 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er twee nieuwe collega’s bij: Jesse en Niels.

Magento Cloud Suite kent geen geheimen voor ons

Magento Cloud Suite kent geen geheimen voor ons

Eind juni vertrokken we met 2 man sterk, Tjitte en Juran, naar de Magento Quick Start training. In het verleden werd deze training gegeven aan nieuwe Magento collega’s als introductie. Sinds Magento is ingelijfd door Permira en dus niet meer onder Ebay valt, waait er duidelijk een andere wind binnen de onderneming. Partners mogen sinds kort namelijk ook deze trainingen volgen. Magento zet hiermee nog meer in op transparantie, een speerpunt waar vorig jaar op Imagine al over gesproken werd. Als Magento en open-source liefhebbers zijn wij hier natuurlijk blij mee!

Nieuw jasje voor Magento Enterprise en Community

Nieuw jasje voor Magento Enterprise en Community

Tijdens Imagine 2017 in Las Vegas werd er al stilletjes naar gehint. “Drop the ‘e’ in e-Commerce!” en “Community is not a name for a product, it’s who we are!” werd er verkondigd. En dat Magento niet stil zit is wel duidelijk. Magento 2 wordt volop ingezet voor nieuwe webshops en migraties verlopen succesvol. De nieuwste versie met de veelbelovende B2B-module is bijna klaar om de markt op te gaan en vanaf vandaag krijgen Magento Enterprise en Community een nieuw jasje…

Wat is Magento Business Intelligence en wat kun je ermee?

Wat is Magento Business Intelligence en wat kun je ermee?

Tijdens het jaarlijkse Imagine-event onthulde Magento een nieuwe oplossing waar wij erg positief over zijn. Het kondigde namelijk de komst aan van Magento Business Intelligence, kortweg Magento BI. Een gebruiksvriendelijke tool waarmee verschillende data van Google Analytics en je e-commerce platform gekoppeld kunnen worden voor uiteenlopende rapportages die onmisbaar zijn voor het verhogen van o.a. conversie, retentie, winst en omzet. In dit artikel duiken we dieper in de kracht en de mogelijkheden van Magento BI.

E-Commerce Live! 2017: the week after

E-Commerce Live! 2017: the week after

Afgelopen week was de Beurs van Berlage alweer voor de derde keer het decor van E-Commerce Live!. Met ruim 2000 e-commerce specialisten, meer dan 100 round tables, tientallen workshops en presentaties was het een geslaagd event op een unieke locatie in hartje Amsterdam.

MediaCT trots op twee Meet Magento Award 2017 nominaties

MediaCT trots op twee Meet Magento Award 2017 nominaties

Dit jaar wordt alweer de derde editie van de Meet Magento Awards georganiseerd. Deze vakprijzen worden uitgereikt aan innoverende projecten/initiatieven binnen de hechte Magento Community in Nederland. De jury heeft inmiddels de beste drie inzendingen bepaald voor vijf categorieën. En wat denk je? Twee klanten van MediaCT zijn hiervoor genomineerd! Daar zijn we trots op.

Terugblik Magento Imagine 2017: Powering Tomorrow

Terugblik Magento Imagine 2017: Powering Tomorrow

Ook dit jaar zijn we naar Las Vegas afgereisd om ons, samen met duizenden andere experts en merchants, onder te dompelen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Magento en e-commerce. Het was alweer ons vierde bezoek aan de wereldconferentie van Magento. Toch is het nog steeds een indrukwekkend event waar menig Nederlandse conferentie een puntje aan kan zuigen.

Webwinkels van MediaCT vallen op in Las Vegas

Webwinkels van MediaCT vallen op in Las Vegas

Afgelopen nacht is het zevende Magento Imagine event in Las Vegas ten einde gekomen. Bezocht door duizenden (e)commerce professionals vanuit de hele wereld werd het event afgesloten met de uitreiking van een aantal mooie awards. Awards toegekend door een internationale vakjury waarmee webwinkels en ontwikkelbureaus vanuit de hele wereld gewaardeerd worden voor hun succesvolle resultaten, creativiteit of innovaties op het gebied van ecommerce.

Winnaars Shopping Awards XS en XL 2017

Winnaars Shopping Awards XS en XL 2017

Het begin van het jaar staat in de e-commerce wereld in het teken van een reeks nominaties en awards. Voor een aantal van onze klanten betekende dit dat zij mochten deelnemen aan de prestigieuze landelijke Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards).