Afgelopen maandag was daar de aankondiging: Adobe neemt Magento Commerce over. Voor een bedrag van 1,68 miljard dollar neemt Adobe stappen richting e-commerce integratie in hun productportfolio.

"We feliciteren Adobe en Magento met deze mooie stap", zegt Tjitte Folkertsma, Commercieel Directeur van MediaCT. "We volgen met veel interesse wat er de komende jaren aan interessante nieuwe ontwikkelingen en innovatief zal worden toegevoegd aan de Magento product suite."

Adobe voegt Magento toe aan hun Experience Cloud, die hiermee in waarde stijgt. Mark Lavelle, CEO van Magento: "We delen met Adobe een culturele focus op verbinden, motiveren, creativiteit, ontwikkeling, samenwerking en bijdragen. Dit is onze leidraad, elk moment dat we contact hebben met onze klanten, partners en loyale commmunity members." 

Daarnaast hoopt Magento door de overname sneller nieuwe features te ontwikkelen door de expertise van Adobe. Magento heeft met Commerce Cloud haar eerste stappen richting cloud gezet, en Adobe's ervaring met Exerperience Cloud kan daaraan bijdragen. De overname staat gepland voor het derde kwartaal van 2018, na goedkeuring van de autoriteiten.