Op vrijdag 13 mei vindt de tweede dag plaats van Meet Magento 2016 in de jaarbeurs van Utrecht. Deze dag staat volledig in het teken van development, (e)commerce en innovatie. Ruim dertig, zowel nationale als internationale sprekers, zullen inspirerende cases delen op gebied van E-commerce en Magento in het bijzonder. Deze dag is volledig gericht op Magento webwinkeliers en developers. De eerste sprekers zijn bekendgemaakt en de achtste editie van het evenement is net even anders dan anders. Tijd om een tipje van de sluier op te lichten.

Development

Eind vorig jaar is Magento 2 geïntroduceerd. Moet ik al overstappen naar Magento 2? Zijn er voordelen om te wachten met de overstap? Wat zijn de verschillen ten opzichte van Magento 1? Welke functionaliteiten zijn er allemaal beschikbaar in en voor Magento 2? Deze en nog veel meer vragen komen uitgebreid aan bod op vrijdag 13 mei.

Igor Bondarenko gaat deze dag dieper in op Magento 2 extensies. Ook Jeroen Boersma en Nils Preuß nemen ons mee naar de nieuwe mogelijkheden van Magento 2. Matthias Zeis vertelt over de migratie van Magento 1 naar Magento 2 en wat daar allemaal bij komt kijken. Er worden veel tips en tricks gedeeld voor zowel webwinkeliers als developers om zo het maximale uit het Magento platform te halen. Jisse Reitsma van Yireo neemt alle ‘problemen’, waar de webwinkelier tegenaan loopt tijdens het runnen van de webshop, weg met zijn verhaal: ‘Running Magento’.

Ook in 2015 werd het Meet Magento evenement druk bezocht

Ook in 2015 werd het Meet Magento evenement druk bezocht

(E-)Commerce & innovatie

Met alleen de technische knowhow zijn de webwinkeliers en developers er nog niet. Naast het beheren en/of werken met een Magento webshop vormen marketing en branding natuurlijk ook belangrijke onderdelen. Daarom vertelt oprichter van Nelly.com, Jarno Vanhatapio (nu CEO van NA-KD.com) over de wereld van fashion e-commerce met zijn verhaal: ‘Building the next generation fashion market place’.

Er wordt ingespeeld op trends en ontwikkelingen, waaronder shoppen via mobiele devices. Eelco van Wijk, CCO van JMango360 laat met ‘The App economy’ zien dat de m-commerce app onmisbaar wordt voor webwinkeliers. Theo van der Zee van ConversionReview vertelt hoe webshops geoptimaliseerd kunnen worden om meer bezoekers te krijgen. En tal van andere sprekers vertellen deze dag over affiliate marketing, e-mailmarketing, betalingen via apps en nog veel meer…

Een selectie van de sprekers van de Meet Magento 2016 editie

Een selectie van de sprekers van de Meet Magento 2016 editie

Net even anders

De verscheidenheid in sprekers zorgt ervoor dat het deze dag aan geen enkel onderwerp ontbreekt. Iedere spreker geeft zijn kijk op Magento en (e)commerce. Dit jaar gaat er ook iets nieuws plaatsvinden. Naast individuele sprekerssessies/presentaties zullen er ook sprekers gezamenlijk hun verhaal vertellen. De partijen zullen samen op podium laten zien hoe zij samengewerkt hebben en tot een mooie oplossing zijn gekomen. Waardevolle cases die het publiek zeker zullen aanspreken!

En dag één en de hackaton dan?

Meet Magento 2016 duurt natuurlijk 3 dagen. Donderdag 12 mei, draait om de kennismaking met Magento. Dus niet de huidige Magento gebruikers en community, maar (hopelijk) de Magento liefhebbers van de toekomst vormen het publiek op de eerste dag van het evenement. Zaterdag 14 mei vindt de hackaton plaats met niemand anders dan de Magento evangelist Ben Marks. Deze dag is vooral waardevol voor (Magento) developers.

Meet Magento Awards 2016

Voor het tweede jaar op rij worden er Meet Magento Awards uitgereikt. Awards als blijk van waardering voor webwinkeliers en developers die dagelijks bijdragen aan het succes van het Magento platform. Er worden awards toegekend over vijf categorieën, waarvan de winnaars bekend worden gemaakt op vrijdag 13 mei.

MediaCT klanten weer genomineerd, stem mee!

Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar weer klanten van MediaCT genomineerd in de award categorie ‘Magento Enterprise’ namelijk Brandfield en Body & Fitshop (DE). Op de awards pagina van de Meet Magento website kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Ook jouw mening telt. Help ons en stem op je favoriete Magento webwinkel!

Meer informatie en tickets

Net als andere jaren is MediaCT wederom Gold Sponsor van dit 3-daagse Magento evenement. Wil je kaarten bestellen of wil je nog meer weten over Meet Magento 2016 waaronder ook over de Hackaton op 14 mei? Lees hier dan het uitgebreide interview met Tjitte of neem een kijkje op www.meet-magento.nl.