Na een paar maanden wachten was het eindelijk zover. Het Developers Paradise - Magento Edition 2013 ging van start op 16 september: vier dagen lang presentaties over onder andere Magento en ontwikkelprocessen/-technieken. Van MediaCT waren Rutger en Jitze present op het mooie Mallorca, waar dit event werd gehouden. Een paar van de presentaties zullen we hier kort bespreken.

Full cycle BDD with Magento

Dit was een zeer interessant verhaal van Marco De Bortoli (Session Digital) over Behavior Driven Development (BDD) en de voordelen daarvan ten opzichte van het klassieke watervalmodel en Agile / Test Driven Development. Het grote verschil is dat je bij BDD veel duidelijker bepaalt wat bepaalde mensen (actors) er mee moeten kunnen en waarom dat gewenst is. Hierdoor wordt de klant nog nauwer bij het project betrokken en wordt het aantal misverstanden in de communicatie geminimaliseerd. Marco legde onder andere uit welke tools zij bij dit proces gebruiken. Hier vind je zijn presentatie.

Analysing an existing Magento Shop – Code Quality, Security, Updatability

Het verhaal van Andreas von Studnitz (integer_net) kwam ons als Magento ontwikkelaars zeer bekend voor. Het komt in de praktijk vaak voor dat een bestaande Magento shop door een andere ontwikkelpartij wordt overgenomen. In zo’n situatie is de vraag altijd hoe de oude shop ervoor staat qua kwaliteit, veiligheid en techniek. Andreas gaf een uitgebreid overzicht van punten waar we als developers op zouden moeten letten. Na bijna 5 jaar ervaring met Magento zat er voor ons weinig nieuws tussen, maar toch was het een leuk verhaal. Hier vind je de presentatie van Andreas.

3 pillars of Magento Dependency Injection: Object Composition, Object Lifetime, Interception

Anton Krill, een van de ontwikkelaars van Magento 2, gaf een beeld van wat de volgende versie van Magento ons als developers gaat brengen. Duidelijk werd dat ze goed hebben gekeken naar de punten waarop Magento 1 soms tekortschiet.

Kort gezegd wordt Magento nog beter aan te passen aan specifieke wensen zonder dat er conflicten met andere extensies ontstaan. Helaas werd er nog geen release-datum genoemd, maar “ergens volgend jaar” zou er een werkende versie moeten zijn. Hier vind je de presentatie van Anton.

Naast deze drie onderwerpen waren er nog een aantal zeer interessante presentaties zoals bijvoorbeeld over Vagrant, SOLR, het testen van de kwaliteit van Magento extenties, responsive designs, het optimaliseren van Magento en het optimaliseren van je site voor mobiel.

Meer informatie over het Developers Paridse, de presentaties en de foto’s vind je hier. Ook zijn er foto’s te vinden in het blog post van hoofdsponsor Amasty en in het blog post van organisator Netresearch App Factory.

Andere presentaties