Voor veel bedrijven is het interessant om de kwaliteit van hun activiteiten te vergelijken met die van branchegenoten. Hierdoor kunnen ze veel van elkaar leren. Een benchmark is hier een uitstekend middel voor. Daarmee krijg je snel inzicht in welke kwaliteiten jouw bedrijf biedt en hoe dat zit bij anderen. Dit helpt je om jouw bedrijf te positioneren. Ook voor de e-commerce branche is er nu een benchmark. De E-commerce Benchmark is een gratis online tool waarmee bedrijven hun e-commerce activiteiten kunnen vergelijken op basis van 21 Key Performance Indicators (KPI’s).

Met de E-commerce Benchmark krijg je na een paar muisklikken een professioneel en actueel rapport over hoe jouw onderneming de e-commerce resultaten kan verbeteren. Vragen als ‘op welke gebieden scoor ik beter dan mijn concurrenten?’ en ‘op welke gebieden scoren mijn concurrenten beter dan ik?’ worden met de E-commerce Benchmark beantwoord. De tool is toepasbaar voor zowel de B2B- als B2C-markt en geschikt voor alle e-commerce bedrijven, van klein tot groot.

De E-commerce Benchmark is gebaseerd op het Bonsing | Mann model dat 21 Key Performance Indicators volgt met betrekking tot e-commerce, waaronder de customer journey, financiële factoren en organisatorische prestaties. Je vult de KPI’s in voor jouw onderneming en de Benchmark geeft je een score. Wanneer je een KPI niet weet, kun je die zonder problemen open laten.

KPI's
KPI's
Ecommerce benchmark
Ecommerce benchmark

Internationaal

De E-commerce Benchmark groeit internationaal. De eerste deelnemende landen liggen in Europa: Oostenrijk, Denemarken, Polen en Nederland, maar ook ondernemingen buiten Europa tonen steeds meer interesse in de tool.

De E-commerce Benchmark toepassen op jouw onderneming?

Om de gratis rapporten te ontvangen en om jouw gratis E-commerce Benchmark in te voeren, is het van belang dat je je registreert. Jouw naam of die van jouw bedrijf zullen nooit worden gepubliceerd. Ook worden data nooit zonder jouw nadrukkelijke toestemming aan derden verstrekt. Het invullen van de E-commerce Benchmarkt kost maar een paar minuten. Doen? Start hier je gratis Benchmark.