Afgelopen week was de Beurs van Berlage alweer voor de derde keer het decor van E-Commerce Live!. Met ruim 2000 e-commerce specialisten, meer dan 100 round tables, tientallen workshops en presentaties was het een geslaagd event op een unieke locatie in hartje Amsterdam.

Foto Konijnenberg

In samenwerking met Magento, Foto Konijnenberg en ROBIN was MediaCT in meerdere opzichten goed vertegenwoordigd op dit e-commerce-evenement. Tijdens een interactieve vraag-en-antwoord sessie, begeleid door Gijs Nillessen, stelden bezoekers uiteenlopende vragen aan Tjitte en EricJan over de internationalisatie van Foto Konijnenberg. En niet voor niks. Actief in tien landen en in zeven verschillende talen is Foto Konijnenberg inmiddels een grote speler in Europa op het gebied van foto- en video-apparatuur. Gedurende het evenement konden bezoekers tijdens twee round-table sessies verder in gesprek gaan met Tjitte en EricJan om ervaringen uit te wisselen met de internationalisatie van webwinkels.

Round-table sessies

Magento verzorgde een viertal round-table sessies rondom Magento 2 en MCOM. Dit betreft software-oplossingen die wij als MediaCT actief inzetten bij onze klanten en die uitkomst bieden voor groeiende B2C en B2B e-commerce ondernemingen in uiteenlopende branches.

Magento Business Intelligence

Een oplossing die we onlangs aan ons portfolio hebben toegevoegd is Magento Business Intelligence. Een alles-in-een-oplossing waarmee onze klanten snel en eenvoudig data kunnen samenvoegen voor het genereren van waardevolle rapportages om (e-)commerce resultaten snel en periodiek inzichtelijk te krijgen.

Gedurende twee round-table sessies ging Juran verder in op de mogelijkheden van deze gebruikersvriendelijke Business Intelligence oplossing. We zien dat e-commerce ondernemingen steeds meer behoefte krijgen aan betrouwbare, accurate cijfers naast de gebruikelijke omzet- en conversiegegevens, om gerichtere bedrijfsdoelstellingen te kunnen formuleren en te monitoren. Nieuwsgierig geworden? Houd onze site in de gaten, want zeer binnenkort publiceren we een blogartikel over Magento Business Intelligence.

We kijken terug op een mooi e-commerce evenement. Het is duidelijk te merken dat succesvolle e-commerce ondernemingen blijven groeien en op zoek zijn naar professionele e-commerce oplossingen. Een ontwikkeling waar wij als MediaCT deze ondernemingen natuurlijk graag in bijstaan.