Kent je dat? De deurbel gaat en daar staat een lieve dame met een grote groene bus in haar handen die vraagt om een kleine donatie voor het goede doel. Al snel pak je je portemonnee en laat je een paar euro's door de gleuf vallen. Met een goed gevoel doe je de deur dicht. De collectebus is een begrip in Nederland. We zijn gewillig om te geven, het geeft een goed gevoel en we zitten nergens aan vast. Dus waarom doen we dit ook niet digitaal?  Het nieuwe project de digitale collectebus® share a gogo is de nieuwe manier van collecteren bij de online-kassa.

Het collecteren gebeurt digitaal, via de check-out van een webshop. Hiermee wordt de ‘oude’ collectebus bij de kassa geïntroduceerd in het online shoppen. De digitale collectebus maakt het mogelijk om bij je online bestelling € 1,- extra over te maken ten behoeve van een goed doel. Clean, simpel en gemakkelijk en nu al genomineerd voor een Innovation Award en beschikbaar voor elke webwinkel.

Zo werkt het:

Share a gogo brengt de webwinkelier en een goed doel samen via een e-commerce softwarepakket. De webwinkelier implementeert het pakket in zijn webshop en ‘collecteert’ zo bij zijn klanten voor goede doelen die bij zijn webshop en bij zijn producten passen. De webwinkelier ontvangt aan het eind van de maand een overzicht van de donaties die via de digitale collectebus zijn gedaan en die hij dus moet overdragen aan share a gogo. Share a gogo organiseert en zoekt de juiste projecten voor de webshop, onderhoudt de relaties met de goede doelen en houdt bij wat er per project, per webshop en per maand binnenkomt.

Software, projectvoorstellen, logistiek en financiële afhandeling worden volledig gecoördineerd en uitgevoerd door share a gogo. Voordelen voor de consument zijn: het anoniem en makkelijk kunnen geven aan een goed doel. Voordelen voor de goede doelen zijn: op een moment waar subsidies zwaar onder druk staan is dit een mogelijkheid voor additionele fondsenwerving. Voordelen voor de webshop: een eenvoudige manier om te laten zien dat je maatschappelijk verantwoord bent en je biedt een loyaliteitsprogramma aan aan je klanten.

Share a gogo is genomineerd voor de ‘Accenture Innovation Awards 2013’.  Het is super eenvoudig en je bent zo aangesloten bij share a gogo met het goede doel dat bij jouw webwinkel en organisatie past. Dus wacht niet langer en neem contact op.

1 Comment