Vrijdag 16 november was Jan Lukkien te gast bij de maandelijkse FAS van MediaCT. Hij sprak over het orderverwerkingsproces en hoe de webshop-ERP-software (Sherpa) gekoppeld kan worden met je webwinkel voor optimale efficiëntie. Jan Lukkien is webwinkelhouder van onder andere PlanetXL en manager bij Sherpaan B.V.

Sherpa software is een product van Sherpaan B.V. en werkt op basis van een geautomatiseerde koppeling met je webwinkel. Sherpa verwerkt al de orders en heeft onder andere een koppeling met Magento en PostNL. Alle informatie rondom orders, betalingen en retouren worden met de klant gecommuniceerd via geautomatiseerde serviceberichten. Sherpa software koppelt de omzet- en inkoopcijfers met elkaar, maakt voorraad- en magazijnwerk efficiënter en minimaliseert pickfouten.

Tijdens de workshop presenteerde Jan Lukkien de efficiënte werking van Sherpa door het plaatsen van een gezamenlijke proefbestelling. Alle functionaliteiten kwamen hierbij aan bod. Naast het automatiseren van je orderverwerking kent Sherpa nog een aantal functionele voordelen. Zo is het uitdraaien van een pakbon en verzendsticker nog nooit zo makkelijk geweest. Een ander voordeel van Sherpa is, vanwege de geautomatiseerde informatievoorziening naar klanten, dat het de druk op de klantenservice met 60 á 70 procent kan verminderen. De klant plaatst een order in de webwinkel waarna, nadat de webwinkel de order heeft binnen gehaald, de software Sherpa alle informatiestromen verzorgt. Zo zorgt Sherpa er bijvoorbeeld voor dat, mocht er een artikel niet op voorraad zijn, er direct gecommuniceerd wordt naar de klant en wat de status van het artikel is. Mocht de levertijd gewijzigd zijn, dan ontvangt de klant hier direct een melding over met een andere verwachte aankomstdatum. Deze directe communicatie en informatievoorziening van de veranderende levertijd zorgt er voor dat de consument volledig geïnformeerd is en daardoor eerder gerustgesteld.

Wil je alles nog een keer goed doornemen of naluisteren? Bekijk dan het videoverslag en zie hier de gebruikte presentatie.

Sherpa functioneert op een gebruiksvriendelijke manier als centrale en geautomatiseerde sleutel tussen webwinkel, bank, payment provider, magazijn, vervoerder, leverancier en klant. Sherpa is een ERP-software met goede mogelijkheden voor je webwinkel en zal zich blijven ontwikkelen.

Na de presentatie is er nog gezellig geborreld en was er de mogelijkheid om Jan Lukkien persoonlijk vragen te stellen.