Afgelopen vrijdag 24 februari sprak Aqil Radjab over zijn leven, zijn faillissement en zijn terugkeer als ondernemer en oprichter van Payroll Company.

Wat is Payroll Company en wie is Aqil Radjab?

Payroll Company verzorgt de verloning van flexibel personeel en zorgt ervoor dat haar opdrachtgevers en hun werknemers op de meest efficiënte manier samen kunnen werken, waarbij het niet uitmaakt of het nu gaat om tijdelijke contracten, seizoenswerkers, flexwerk of oproepkrachten. Het bedrijf heeft 1700 medewerkers, maar op kantoor werken ze maar met 4 mensen. Tijdens een korte introductie vertelde Aqil de aanwezigen wie hij is, hoe zijn gezin er uit ziet en de reden van zijn komst, namelijk dat hij graag zijn levensverhaal wil delen.

De beginjaren

Aqil groeide op als kind van een Nederlandse moeder en een Syrische vader. In zijn jeugd, vertelt hij, verhuisde hij vaak en kwam uiteindelijk terecht in het Groningse Vledderhuizen. Zijn puberteit verloopt niet geheel vlekkeloos. Hij gaat op zijn zestiende op zichzelf wonen en gaat uiteindelijk op zijn achttiende in dienst bij de marine. Hij werkt vervolgens zeven jaar bij de marine en reist de hele wereld over. Een periode waarin hij leert dat discipline niet zijn ding is en hij besluit dan ook bij terugkomst een franchise onderneming te beginnen. Hij start een detacheringsbedrijf. De onderneming loopt als een trein en de omzet blijft maar groeien, de investeringen die Aqil doet ook. Helaas breekt er dan een periode van onrust aan. De Twin Towers zijn gevallen en er komt een economische crisis. Mensen willen geen flexibele krachten meer en gaan voor zekerheid. Aqil verliest zijn bedrijf, zijn geld en raakt in de schuldsanering met zijn gezin, waar hij uiteindelijk drie jaar in zal zitten. Aquil moet weer een baan vinden maar dit blijkt erg moeilijk. Toch krijgt hij van Creyfs uitzendbureau de kans om als vestigingsmanager aan de slag te gaan.

Een nieuwe start

Tijdens zijn periode bij Creyfs komt hij er achter dat veel bedrijven op zoek zijn naar flexibele krachten. Zijn idee is dan ook om een nieuw bedrijf te beginnen in het detacheren van flexibele krachten. Hij vraagt hulp bij drie geldschieters en samen beginnen ze Payroll Company. Aqil gaat in loondienst en de andere mannen zijn aandeelhouders. Nadat hij uit de schuldsanering komt neemt hij aandelen over van 1 van de aandeelhouders en uiteindelijk na een jaar of twee neemt hij alle aandelen over.

Doelen stellen

Inmiddels groeit de omzet van Payroll Company steeds meer, heeft Aqil een raad van commissarissen en een raad van advies ingesteld en kijkt hij met goede moed naar de toekomst. Aqil geeft de aanwezigen als afsluiting nog een paar tips mee. Hij vertelt dat het belangrijk is om doelen te stellen, dat je wat je ook doet met passie moet doen, dat je openstaat voor fouten van jezelf en van anderen en dat het belangrijk is om je doelen te visualiseren. Daarnaast verteld hij dat je omgeving een cruciale rol speelt in je ontwikkeling. “Je omgeving beïnvloed je of dat nou op een goede of slechte manier is. Het is belangrijk om je hart te volgen en je te realiseren dat falen niet bestaat”. Met deze inspirerende quote sluit Aqil zijn verhaal af en is het tijd voor een hapje, een drankje en tijd om na te praten over deze enerverende middag.

Inspiratie

Dat Aqil veel los heeft gemaakt bij de aanwezig blijkt dan ook wel uit de reacties. Velen zijn onder de indruk en geven aan geïnspireerd te zijn geraakt door Aqils verhaal. Een van de aanwezigen vertelt dat ze zeker zijn boek zal kopen als het uitkomt. Al met al een zeer geslaagde middag dus.

1 Comment