Afgelopen vrijdag 9 maart spraken Sander Berendsen en Arjan Verbaan over hun bedrijven, transport en de onderlinge samenwerking.

SBSupply

Aan de Sander de eer om te beginnen. Sander vertelt in een korte introductie dat hij een jongen van 17 is die na een tijdje een bijbaantje gehad te hebben bij een elektronica winkel, besloot zijn eigen webshop te beginnen met voornamelijk Apple producten. In 2010 was sbsupply een feit. Sander heeft vanaf het begin gewerkt met Magento. Magento biedt hem: “veel mogelijkheden met extensies, koppelingen en modules”. Vervolgens rijst de vraag uit het publiek hoe Sander in eerste instantie aan klanten kwam. Sander vertelt dat hij veel via Marktplaats binnenhaalde en natuurlijk toen de shop ging groeien via AdWords. Klein begonnen is SBsupply inmiddels uitgegroeid tot een webshop met 11.000 orders in 2011. Dat is ook het punt geweest waar op de problemen begonnen. Want hoe verwerk je 11.000 orders vanuit het huis van je ouders? Orders die inmiddels ook naar Duitsland en België verstuurd moeten worden. Op dat moment heeft Sander besloten Cargowiz in te schakelen.

Cargowiz

Cargowiz, het bedrijf waar Arjan eindverantwoordelijke is, richt zich op het efficiënter maken van verzend- en transportprocessen. Ze hebben momenteel 40 klanten en blijven groeien. Het bedrijf richt zich voornamelijk op Magento webshops. cargowiz bied drie extensies aan: verzendtransport, locatieselectie en retouren. Arjan vertelt dat het bedrijf het transportproces uit handen wil nemen van webshops en het proces op die manier gemakkelijker wil maken voor hen. Ze bieden inzicht in alle zendingen vanuit een cockpit, maken track-en-trace e-mails mogelijk en er is voor de klant de mogelijkheid om meerdere vervoerders te kiezen. Vanuit het publiek zijn er veel vragen wat betreft de mogelijkheden en koppelingen met de verschillende bestuurssytemen. Arjan vertelt vervolgens dat er vele mogelijkheden zijn wat betreft technologie integraties. Te denken valt aan Afas, Unit4 en Microsoft Dynamics via transsmart.

Samenwerking

Dit is ook een van de redenen dat Sander gekozen heeft voor Cargowiz. Cargowiz geeft hem de mogelijkheid om vanuit zijn ouderlijk huis te blijven werken maar zijn verzend- en transportstructuur toch overzichtelijk te houden. De koppeling met Magento maakt het ook dat Sander graag samenwerkt met Cargowiz.

Toekomst

Momenteel is Sander bezig het een en ander te veranderen aan zijn shop. Hij wil een meer unieke shop, een uniekere content en een locatie - extensie implementeren. Hij doet dit jaar examen en gaat volgend jaar studeren. Toch hoopt hij dat hij veel van zijn tijd kan gaan besteden aan de groei van SBSupply. Ook bij Cargowiz hopen ze nog meer klanten binnen te halen in de komende jaren en te blijven groeien.

De reacties vanuit het publiek zijn positief. De presentatie heeft veel van de aanwezigen aan het denken gezet wat betreft het starten van een webshop in Magento en het transport- en verzendproces wat daar vervolgens bij komt kijken. Een geslaagde middag dus!