Gebruikersonderzoek wordt steeds belangrijker binnen webdesign. Al in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een website wil je weten of de website gebruiksvriendelijk is en of gebruikers de juiste informatie weten te vinden? Ben je benieuwd of jouw website de juiste indruk achterlaat bij gebruikers? Wil je gebruikers betrekken bij het ontwerp van websites? Maak dan gebruik van Usabilla.

Usabilla is een remote usability testing tool. Een tool geschikt voor website eigenaren, designers en usability specialisten. Met Usabilla is bedoelt om snel en simpel kwalitatieve feedback te verzamelen van een grote groep gebruikers. De gebruikers geven hun mening door in het ontwerp bepaalde vragen te beantwoorden en daarbij met muisklikken aan te geven wat ze wel of niet goed vinden aan het design.

Usabilla is an exciting new tool to collect feedback in any stage of the design process. We've used Usabilla to collect important feedback on the first prototypes of Eduhub. I strongly recommend Usabilla to collect feedback.

Ruben Timmerman van Eduhub.nl

Remote usability testing is een goedkope en eenvoudige manier om een usability test uit te voeren. Een gebruiker kan op afstand een test uitvoeren zonder dat face-to-face contact nog nodig is. Usabilla wordt inmiddels gebruikt door Internationale bedrijven, zoals EA GamesBooking.com en Discovery Channel. Ook wij maken regelmatig gebruik van Usabilla bij de ontwikkeling van onze websites.