Sinds 28 maart is de Nederlandse editie van het nieuwe nieuwsplatform Google Currents beschikbaar. Op de hoogte blijven van al het nieuws is met de hoeveelheid verschillende nieuwskanalen een lastige opgave. Currents bood al internationaal nieuws van talloze gerenommeerde edities zoals CBS Sports, The Guardian en Forbes en is nu ook voor de Nederlandse media beschikbaar.

Google currents

Naast Nu.nlNOSRTL NieuwsElsevier en AT5 is ook MediaCT te volgen via het platform. Google Currents is een app waarmee je vanaf je smartphone of tablet gemakkelijk alle nieuwskanalen, weblogs en online magazines kunt ontdekken, lezen en delen. Current maakt het voor de gebruikersgroep mogelijk om zelf zijn of haar gewenste 'nieuwsmagazine' samen te stellen. Als een soort knipselmap kun je al de gewenste informatiebronnen verzamelen en overzichtelijk doornemen.

Schermafbeelding 2013-04-02 om 11.50.59

MediaCT ook beschikbaar op Google Currents

Om gebruik te maken van G0ogle Current dien je deze te installeren op je iphone, android of op je tablet. Scan de QR code of ga naar de appstore voor een gratis download. Maak vervolgens een account aan en selecteer verschillende gewenste informatiebronnen. MediaCT is ook te vinden op Current. Ga in je account naar '+ Abonnementen toevoegen', zoek op 'MediaCT' en voeg vervolgens de MediaCT feed zoekresultaat toe om up-to-date te blijven van alle e-commerce ontwikkelingen.

Heb jij zelf een weblog of informatie die je ter beschikking wilt stellen? Maak een publishers account aan en publiceer ook je content op Google Currents.