Op woensdag 11 april vond het eerste E-commerce Diner van 2018 plaats. In de bijzondere Metaal Kathedraal in Utrecht kwamen 40 gasten samen om te genieten van een heerlijk diner. Op een plek die bekendstaat als een broedplaats voor creativiteit werden de laatste ontwikkelingen en vragen op het gebied van de nieuwe privacywetgeving besproken.

Ecommerce Diner MediaCT

De avond werd afgetrapt door gastheer en avondvoorzitter Gijs Nillessen, die iedereen namens MediaCT, Magento, Byte en ICTRecht verwelkomde. Namens ICTRecht sprak Peter Kager over zijn ervaringen met het starten met het AVG vraagstuk: "Start met een schets van je huidige situatie, en begin met kijken naar hoe en waar je data opslaat, en met wie je dat deelt." Sanne Bolkenstein van Byte gaf aan dat Byte al ver is in de voorbereidingen voor AVG, gezien alle data van klanten op hun servers wordt opgeslagen. Vanuit Magento sloot Sean McCarry aan, die een Europees perspectief inbracht: "In het Verenigd Koninkrijk gaan ze op dezelfde manier om met deze uitdagingen - het blijft een complexe verandering".

Onder het genot van een heerlijke maaltijd werden er vervolgens met verschillende e-commerce managers, marketing managers, CEOs en andere interessante gasten goede gesprekken gevoerd. Van de complexe vragen over GDPR tot aan de praktische e-commerce zaken, alles op het gebied van e-commerce werd besproken. Met veel positieve reacties werd de avond op deze mooie locatie afgesloten.

Bekijk hieronder een aantal foto's van het evenement (drie collages - klik op het pijltje naar links/rechts) en de video.