Op 7 november 2015 werd in Manchester (UK) de tweede editie van Mage Titans gehouden. Daar mochten wij met MediaCT als Magento fanaten natuurlijk niet ontbreken! Hoewel de animo groot was, kon er maar een beperkte afvaardiging ontwikkelaars van MediaCT naar dit Magento evenement. Hoezo ontwikkelaars? Omdat zij de doelgroep van het evenement vormden. Dat is bijzonder, want Magento evenementen zijn vaker wel dan niet bedoeld voor webwinkeleigenaren, e-commerce managers en e-commerce partners. Het doel van Mage Titans is om ontwikkelaars te enthousiasmeren voor nieuwe technieken in zowel de e-commerce als de Magento wereld. Presentaties over code schrijven, projectmanagement, de toekomst van Magento en zelfs over lifemanagement voor ontwikkelaars stalen de show in dit Magento evenement.

Workshop

Voorafgaand aan het evenement was er een exclusieve workshop voor 30 personen over unit testen. Deze werd gegeven door niemand minder dan Vinai Kopp, een grote naam in de Magento wereld. De ontwikkelaars van MediaCT waren er dankzij hun snelle inschrijving ook bij. De workshop was bedoeld als een introductie op Magento 2. Hierin kwam aan bod hoe je programmeercode kunt optimaliseren voor het testen van kleine stukjes ervan. Voor ons lag de meerwaarde voornamelijk in het delen van inhoudelijke ideeën op dit vlak met andere Magento experts.

MediaCT’ers tijdens de workshop Unit Testen.

Aansprekende presentaties

Van het grote scala aan presentaties tijdens Mage Titans lichten we er in dit artikel een aantal nader toe, zoals de presentatie van Magento 2 goeroe Ben Marks.

Ben Marks: Magento 2

Met zijn presentatie ‘Magento 2: What It Means To You And Your Merchants’ gaf Ben Marks invulling aan de honger naar informatie over Magento 2. Ben Marks is een bekende naam in Magentoland. Zijn informatie werd goed ontvangen, want iedereen was razend benieuwd hoe het nieuwe Magento 2 platform eruit gaat zien en wat ze ervan kunnen verwachten. Ben maakte de zaal enthousiast door de mogelijkheden in de codebasis van Magento 2 te presenteren. Zo zijn er nieuwe ontwikkelingen toegepast op het gebied van PHP en is Magento 2 al klaar voor ontwikkelingen die nog gaan komen, zoals HTTP/2.

Snelheidsverbeteringen in Magento 1

Een interessante presentatie over het verbeteren van de snelheid was die van Ivan Chepurnyi. Onder de titel ‘Going Beyond Magento Speed Limits Without HHVM & Varnish’ legde hij uit hoe je met aanpassingen aan de core de snelheid van een Magento shop kunt verbeteren.

Agile Product Management

Bij MediaCT werken we al enige tijd volgens een Agile methodiek. Kimberly Thomas legde in haar presentatie uit wat de voordelen zijn van het werken volgens deze methodiek en hoe je dat specifiek voor Magento ontwikkeling kunt inzetten.

Overige presentaties...

...gingen vooral in op technische zaken waar ontwikkelaars meer van willen weten, zoals Composable Magento, het behouden van een simpele architectuur en het waarborgen van de schaalbaarheid van Magento webwinkels. Deze presentaties hadden als doel ontwikkelaars te motiveren om de software zo werkbaar mogelijk te houden voor alle facetten die met coderen en implementeren te maken hebben. Ben je benieuwd naar de technische inhoud van deze Magento presentaties? Je kunt ze terugkijken op de YouTube pagina van Mage Titans.