Eind juni vertrokken we met 2 man sterk, Tjitte en Juran, naar de Magento Quick Start training. In het verleden werd deze training gegeven aan nieuwe Magento collega’s als introductie. Sinds Magento is ingelijfd door Permira en dus niet meer onder Ebay valt, waait er duidelijk een andere wind binnen de onderneming. Partners mogen sinds kort namelijk ook deze trainingen volgen. Magento zet hiermee nog meer in op transparantie, een speerpunt waar vorig jaar op Imagine al over gesproken werd. Als Magento en open-source liefhebbers zijn wij hier natuurlijk blij mee!

Op dinsdagavond vertrokken we naar het zonnige Barcelona (heel vervelend!) voor een intensieve cursus, waar we drie dagen in een sneltreinvaart door de complete product suite van Magento geloodst werden. Op papier een flinke tijdsinvestering, die mogelijk ten koste zou gaan van onze lopende werkzaamheden en projecten. Was deze training als Magento Solution partner voor ons nou echt de moeite waard? In dit artikel een resumé van deze intensieve trainingsweek.

Dag 1

Laura Kimball verwelkomde alle aanwezigen bij aanvang van de training. Een groep van ongeveer 40 personen, bestaande uit nieuwe Magento medewerkers, founders en consultants van partners, zorgde voor een unieke samenstelling van e-commerce professionals, afkomstig vanuit heel Europa.

Magento partners en collega’s s uit heel Europa tijdens de Magento Quick Start training.

Magento partners en collega’s s uit heel Europa tijdens de Magento Quick Start training.

Craig Peasley nam ons in een energieke interactieve sessie vervolgens mee in de strategie van Magento. Met name het Magento ecosysteem (community en developers, webwinkeliers, implementatie- en technology partners) en het open source karakter blijven belangrijke pijlers om concurrerende e-commerce software voor te blijven. Zoals we in een eerder blogartikel schreven, breidt Magento daarbij zijn productportfolio gestaag uit. Dit om zo te kunnen blijven inspelen op de toenemende vraag van (cloud) commerce oplossingen voor zowel de grote als kleine webwinkeliers.

Uiteraard kregen we ook een opdracht voorgelegd die we aan het eind van de week met ons samengestelde team moesten presenteren. Een leuke uitdaging waar we aan het eind van deze eerste dag, vol enthousiasme mee aan de slag gingen.

Magento biedt uiteenlopende commerce oplossingen voor zowel de B2C als B2B markt.

Magento biedt uiteenlopende commerce oplossingen voor zowel de B2C als B2B markt.

Dag 2

Op dag 2 gingen we verder de diepte in met inhoudelijke sessies over de nieuwe B2B functionaliteiten, Magento Order Management platform, Magento Shipping en Magento Business Intelligence. Hoewel er voor ons nauwelijks nieuwe zaken de revue passeerden, was het wel goed om de persoonlijke toelichting van markt- en productkenners zoals Rob Sweeney, te horen.

Dag 3

De laatste dag stond grotendeels in het teken van de opdrachten die gepresenteerd moesten worden. Voordat het echter zover was gaf David Wise een heldere toelichting op het partnerprogramma. Samenwerken met partners wordt een nog groter speerpunt, om zowel nieuwe als bestaande klanten optimaal te bedienen. Vervolgens gaf Marc Wiseler (Magento business consultant) nog een aantal productdemo’s over de verschillende onderdelen die we de afgelopen dagen hadden behandeld. Met name de inhoudelijke discussies en vragen die hieruit ontstonden, waren duidelijk van meerwaarde. 

Daarna was het zover: per team een presentatie, waarin het geleerde door middel van een fictieve case gepresenteerd moest worden! Hoe dit afliep kan je hieronder zien :-)

Vol trots als winnend team op de foto, v.l.n.r.: Juran (MediaCT), Ard (Kega), Carol (Salmon) en Tjitte (MediaCT).

Vol trots als winnend team op de foto, v.l.n.r.: Juran (MediaCT), Ard (Kega), Carol (Salmon) en Tjitte (MediaCT).

Aan alles komt een einde

Op de laatste avond konden we na onze overwinning met een select gezelschap nog even nagenieten van deze intensieve dagen. Dat alles onder het genot van een hapje en drankje op het strand van Barcelona. Naast de inhoudelijke sessies en het duidelijke verhaal vanuit Magento, waren de contacten met andere Magento partners aangenaam en openhartig. Wederom werd het weer duidelijk dat we onderdeel zijn van een uniek ecosysteem, waar Magento fors in investeert. Dit geldt zowel voor het technisch vlak en productontwikkeling als op het menselijk vlak. Denk hierbij aan de uitbreiding van het Magento team, engagement met de Magento community en het contact met de Magento partners.  

Al met al een intensieve week die ons nog meer vertrouwen heeft gegeven om koers te houden in onze strategie als dé Magento Solution partner van de Benelux. Ja, de training was voor ons dus in meerdere opzichten zeker de moeite waard!

 

 

Vraag direct een demo aan

Bent u geïnteresseerd in een demo van een of meerdere Magento oplossingen? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Één van onze specialisten zal contact met u opnemen om een demo te plannen.

Waar wenst u een demo van?