Magento en PayPal slaan de handen ineen. Magento heeft naast het lanceren van Magento Enterprise Editie 1.13, ook het integreren van PayPal’s m-commerce en mobiele betalingen technologie met Magento aangekondigd. Magento en PayPal hebben Magento compatible versies van een tweetal PayPal features gerealiseerd.

PayPal

De PayPal features maken het mogelijk voor consumenten om vooruit te bestellen en maakt mobiele betalingen mogelijk.

Paypal heeft twee extensies beschikbaar gesteld voor 150.000 Magento klanten en ontwikkelaars genaamd Order Ahead en Aisle Selling. Winkelen is met behulp van deze extensies gemakkelijker en sneller voor zowel de klant als de winkelier.

Order Ahead Paypal - extensie

Met de Order Ahead extensie kan de consument direct producten vanuit de PayPal-app bestellen. De consument kan een tijd uitkiezen waarop hij de aankoop wil ophalen in de winkel. Dit voorkomt ergernissen als lange wachtrijen. Webwinkeliers kunnen met deze extensie de service verbeteren, meer klanten aantrekken en herhalingsaankopen stimuleren.

In Aisle Selling - extensie

Met de In Aisle Selling extensie kunnen webwinkeliers de Magento webshop koppelen aan ‘Paypal Here’ om zo transacties te voltooien waar dan ook in de winkel. Na de realisatie van de transactie kan de consument ervoor kiezen de aankoop gelijk mee te nemen, of juist bezorgd te krijgen.

Magento wil de beste E-commerce marktplaats worden en de waarde voor winkeliers en developers verhogen. De extensie werkt zowel met de versie van Magento Enterprise als met de gratis versies van de webwinkelsoftware. De twee extensies zijn vanaf nu te downloaden in Magento’s marktplaats connect.