Magento Enterprise Solutions Partner

Met een nieuwe naam en een nieuw logo om Magento partners aan te herkennen, is ook MediaCT nu omgedoopt tot Magento Enterprise Solution Partner. Daarmee blijven we aantonen dat we sterke en complexe e-commerce oplossingen kunnen ontwikkelen.

MediaCT is Magento Enterprise Solutions Partner

Magento, het gebruiksvriendelijke en veelzijdige e-commerce platform voor webwinkels, begon in Nederland met maar drie Enterprise Partners. Grote organisaties die veel meer doen dan alleen Magento. Toen werden het er vier, want het relatief kleine MediaCT kwam met vlag en wimpel door de strenge selectie. Waarom werd uitgerekend deze nichespeler uit Groningen benoemd tot Gold Partner?

“Wat ons onderscheidt is dat wij als bedrijf gespecialiseerd zijn in Magento. We zijn compact en dedicated. Waarschijnlijk hebben we daardoor zelfs een van de grootste Magento teams van Nederland,” vertelt de heer Folkertsma, Commercieel Directeur van MediaCT.

Daarbij is het uniek dat de ontwikkelaars allemaal in Nederland zitten en meer dan 5 jaar ervaring hebben. De meesten werken al vanaf het begin met Magento. MediaCT heeft nu 20 fulltime Magento ontwikkelaars die gecertificeerd zijn of druk bezig zijn met hun certificering. MediaCT is met name gespecialiseerd in high-end webwinkels.

Bewezen deskundigheid en ervaring

Gold Partner word je niet zomaar. De lat ligt hoog. Kathleen Claes van eBay legt het uit:

“Bedrijven die Enterprise Partner willen worden, moeten dat verdienen. Wij verwachten niets minder dan topkwaliteit en bewaken die ook. Ze moeten een stevige groep gecertificeerde Magento ontwikkelaars hebben. Bij hun klanten informeren wij naar de geleverde kwaliteit. Aangezien Magento in toenemende mate actief is in het hoge marktsegment, zijn Gold Partners voor ons van groot belang. We moeten immers aan de strenge eisen van marktleiders voldoen.”

Een toekomstige Enterprise Partner moet bewijzen dat hij deskundig is en ervaring heeft met het Magento platform. MediaCT bleek aan alle criteria te voldoen. Sinds 2009 heeft MediaCT meer dan 70 webwinkels gerealiseerd, waarvan een groot deel met het Magento Enterprise platform. Recente klanten zijn Amac, Foto Konijnenberg, Koffiecentrale.nl, Posters.nl, Jac Hensen, Dokkumer Vlaggen Centrale, Simon Lévelt en vele andere klanten. Claes over de nieuwe Gold Partner: “MediaCT heeft in Nederland uitzonderlijk innovatieve en hoogwaardige oplossingen geleverd in complexe klantomgevingen in uiteenlopende sectoren en vakgebieden. Wij hebben voor MediaCT gekozen vanwege hun sterke specialisatie in het platform en het feit dat ze zich richten op de meest veeleisende groep: Enterprise klanten.”

Volop groei in e-commerce

Online winkelen is en blijft een groeimarkt. De verwachting is dat 50% van alle aankopen binnen enkele jaren online plaatsvindt. Kansen genoeg voor webwinkeliers. Om ze zo goed mogelijk te benutten is het belangrijk dat een online winkel aantrekkelijk is, goed vindbaar is en naadloos functioneert. Een hedendaagse webwinkel moet een rijke functionaliteit hebben om te voldoen aan het serviceniveau dat klanten nu eenmaal verwachten. “Het realiseren van een goede webwinkel, de doorontwikkeling daarvan en het bieden van advies en ondersteuning vraagt om vakmanschap,” zegt Folkertsma. "Wie een een succesvolle webwinkel wil en daarmee ook tot de grote partijen wil behoren, moet nu actie ondernemen en een deskundige, ervaren e-commerce partner zoeken.”

Bij Magento denken ze er net zo over. Sales Manager Brian Harris: “Onze community hier groeit voortdurend. Er zijn veel winkeliers die nu onze Community Edition gebruiken en de strategische keuze maken om verder te groeien met het robuuste Enterprise platform. Kortom, er liggen grote kansen in Nederland.”

Wie is MediaCT

Commerce & Technology vormen het fundament van MediaCT. MediaCT is daarmee hét toonaangevende e-commerce ontwikkelbureau gespecialiseerd in Magento. Als strategisch partner op het gebied van techniek bieden wij de hoogste kwaliteit in de ontwikkeling van nieuwe webwinkels en de optimalisatie van bestaande webwinkels. Met ons marketing DNA, onze conversiegerichte mentaliteit en onze uitstekende technische kennis lopen wij voorop in de markt. Door strategische partnerships bieden wij hoogwaardige en complete ondersteuning in alle e-commerce disciplines. Met een toegewijd en communicatief team van rond de 20 medewerkers bedienen we meer dan 60 gerenommeerde e-commerce ondernemingen door heel Nederland.