Ook dit jaar vertrokken we weer naar Magento Imagine in Las Vegas. Het iconische evenement van Magento was weer een viering van de community, en natuurlijk hebben we weer mooie nieuwtjes op het gebied van Magento gehoord. Die kunnen we je natuurlijk niet ontnemen, dus lees snel verder!

20190515_110310.jpg

Adobe Sensei

De begrippen Machine Learning, Artificial Intelligence en Predictive Intelligence komen veel langs in de wereld van e-commerce. Er zijn naast Google Analytics en Magento Business Intelligence nog veel andere mogelijkheden. Magento kondigde tijdens Imagine aan dat Adobe Sensei, een krachtig AI platform, wordt geïntegreerd met Magento Commerce. We schreven eerder al over de toekomst van Business Intelligence, waar we vorig jaar al een artikel over schreven op Emerce. Predicitive Intelligence en analytics in e-commerce komt steeds dichterbij met Adobe Sensei!

Magento integreert met Google Shopping
Google Shopping kan worden beheerd vanuit Magento. Met de extensie Google Shopping Ads Channel is het mogelijk om in de backend van Magento Google Shopping te beheren. Het opstellen, configureren en optimaliseren van Google Shopping ads kan allemaal vanuit Magento. De data van de producten is natuurlijk direct beschikbaar vanuit Magento, dat maakt het proces simpeler.

Akeneo wint Imagine Partner Award
Onze partner Akeneo won de "Up and Comer Award" tijdens Imagine. Het afgelopen jaar is Akeneo hard gegroeid op het gebied van Magento, en deze moeite werd beloond! Gefeliciteerd Akeneo, met deze mooie award!

Augmented reality voor webshops?
IKEA kwam een aantal jaar geleden met IKEA Place, waarmee IKEA meubels virtueel in een ruimte geplaatst kunnen worden. Adobe ontwikkelde samen met een andere partij een soortgelijke oplossing, die voor retailers een interessante ontwikkeling kan gaan worden. Hoe past een kledingstuk, een bril, of een bed in een ruimte? Een ontwikkeling die veel retailers een enorme stap vooruit kan laten zetten, en waarmee er voor klanten al voor hun aankoop zekerheid kan worden gecreëerd.

ar-magento.jpg

Magento Imagine bracht mooie innovaties en prachtige toekomstmuziek. Wij kijken uit naar wat er aankomt in de nabije toekomst!


Kunnen wij je verder helpen met je e-commerce ambities?