Heeft u een webwinkel en is het bijhouden van alle informatie bij elk product in uw enorme assortiment een flinke uitdaging aan het worden? Vermoedelijk merkt u dan ook dat de productinformatie in de verschillende systemen waarmee u werkt, niet overal gelijk is. Stelt u zich eens voor dat u de productinformatie van ieder product in al uw systemen centraal kunt bijhouden!


Zoekt u meer informatie over webwinkelsoftware?


Wat is PIM?

PIM, wat staat voor Product Information Management, wordt steeds vaker gebruikt voor het bijhouden en bijwerken van grote hoeveelheden productinformatie via één centraal en overzichtelijk systeem. Vervolgens kan al deze productinformatie met een druk op de knop worden gedistribueerd naar álle verschillende verkoopkanalen. Voor e-commerce ondernemers met een groot en/of snel veranderend productassortiment is dat een gewaardeerde functionaliteit.

Product Information Management van Akeneo

Het open source karakter van Akeneo past precies in het straatje van Magento. En net als Magento is Akeneo ook in een Enterprise of een gratis Community editie af te nemen. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat een aantal makers van Akeneo ook voor Magento hebben gewerkt. Het harde werk van deze ontwikkelaars heeft geresulteerd in een flexibel en gebruiksvriendelijk PIM systeem met oneindig veel mogelijkheden om voor alle kanalen van uw onderneming de productdata te verrijken.

De voordelen van Akeneo PIM

  • Verrijk de productinformatie voor al uw kanalen

  • Waarborg de kwaliteit van uw productinformatie per kanaal

  • Open source, dus volledig aan te passen aan uw wensen

  • Officiële extensie voor Magento beschikbaar

  • Gratis versie beschikbaar

  • Te koppelen met nagenoeg alle relevante systemen

Hoe groot is de investering in de koppeling van Magento en Akeneo?

Iedere onderneming gebruikt, naast Magento, een andere samenstelling van softwarepakketten. En aangezien een PIM-systeem met de meeste van deze pakketten moet samenwerken, is iedere PIM-implementatie een maatwerkproject. Ook is het afhankelijk van de wensen van de onderneming hoe veel werk er in gaat zitten, maar doorgaans beslaat het implementeren van een PIM-systeem enkele weken tot maanden aan programmeerwerk. Het grote voordeel van een maatwerkproject is dat het resultaat perfect aansluit op alle benodigde systemen in de onderneming.

Naast de kosten voor de set-up moet er voor de Akeneo Enterprise Edition een jaarlijkse license fee worden betaald voor het gebruik van het systeem.

Wat kan MediaCT voor u betekenen bij de Akeneo koppeling?

Als e-commerce specialist komen wij steeds vaker in aanraking met de integratie van PIM-systemen. Daardoor kunnen wij u goed ondersteunen bij het selecteren van een PIM-systeem dat het beste bij uw onderneming, wensen en ambities past. Vervolgens kunnen wij in veel gevallen de koppeling met uw Magento (Enterprise) webwinkel realiseren. Naast de koppeling met uw webwinkel moeten er vaak koppelingen worden gerealiseerd met uw ERP- of WMS-systeem, bijvoorbeeld voor voorraad- en orderstatusmutaties. Zo bent u verzekerd van een optimaal e-commerce ecosysteem waarin alle systemen naadloos met elkaar samenwerken.


Heeft u een (e-)commerce vraagstuk?