Update:
Sinds November 2013 is MediaCT Magento Gold Solution Partner. Daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Lees daarom op ons Blog waarom Magento MediaCT heeft benoemd tot Gold partner.

Het klinkt leuk: “MediaCT is Magento Silver Solution Partner”, maar het is meer dan een mooie term. Magento partner zijn betekent voor ons dat onze service en ons bedrijf bestempeld worden als topkwaliteit. Inmiddels zijn we drie jaar officieel Magento partner. In dit artikel gaan we dieper in op wat Magento partner inhoudt en waarom we achter het partnerprogramma van Magento staan. Voor het artikel heb ik Tjitte, eigenaar van MediaCT, geïnterviewd over zijn visie op het partnerschap met Magento.

Gezien de uitstekende kennis van de Nederlandse markt en van Magento, weet MediaCT hun klanten goed te bedienen en hen te helpen in hun zakelijke groei. - Kathleen Claes, Magento

Waarom is MediaCT Magento Partner?

Tjitte: “Magento heeft een enorme community, waar MediaCT een deel van uitmaakt. Door Magento Partner te zijn laten we zien dat we niet alleen een onderdeel zijn van deze community, maar vooral dat wij ons volledig focussen op Magento. Het is een manier om te tonen dat wij gespecialiseerd zijn in het opzetten en doorontwikkelen van Magento webshops.”

“Het voordeel van Magento partner zijn, is dat je goed contact hebt met Magento. Wij hebben invloed op de ontwikkeling van Magento en hebben direct contact met ontwikkelaars binnen het bedrijf. Het voordeel voor onze klanten is weer dat we sneller kunnen handelen. We vinden sneller oplossingen voor ontwikkelvraagstukken en lossen problemen snel op. Ook weten we welke features in ontwikkelingen zijn, waar we onze klanten al op kunnen voorbereiden.”

Ontwikkelaarscertificatie

“De ontwikkelaarscertificatie is een eis van Magento. Elke Magento partner dient een minimaal aantal gecertificeerde ontwikkelaars in dienst te hebben. Dit vinden wij een goede zet van Magento. Er ontstaat op deze manier transparantie in de markt en kwalitatieve partners krijgen meer exposure. Wij kiezen er voor om alle ontwikkelaars te certificeren. We vinden het belangrijk dat de klant weet dat onze mensen echt bewezen kennis en ervaring hebben met Magento. Zowel in theorie als in de praktijk. Op moment van schrijven heeft MediaCT drie gecertificeerde Magento ontwikkelaars.”

Ontwikkelingen

“De afgelopen drie jaar heeft Magento zich steeds verder geprofessionaliseerd. Inmiddels is Magento zelfs het nummer één e-commerce platform in de wereld. Door de overname van eBay zien we dat het bedrijf steeds verder groeit en ook steeds meer inspeelt op de behoeften van serieuze e-commerce spelers. Zowel op het gebied van features als service. Steeds meer grote spelers stappen over naar Magento. Met name op het gebied van koppelingen, en marketingfeatures biedt Magento veel mogelijkheden. Wij zien ook dat er steeds meer partijen integraties bieden met Magento. Zowel bekende ERP pakketten, als grote platformen als eBay.

We zien steeds meer vraag ontstaan naar koppelingen met derde partijen. Vrijwel alle webwinkels die wij ontwikkelen hebben koppelingen met bijvoorbeeld ERP pakketten, e-mail marketing tools of payment service providers.”

Trots op onze rol in de community

“Het voordeel van Magento is dat het een feature-rich platform is. Echter kan dit ook gezien worden als een nadeel, omdat het kennisniveau hoog moet zijn om Magento op de goede manier in te richten. De uitdaging is om per klant de benodigde features te implementeren, zonder dat er verlies optreedt in performance. Magento is namelijk een omvangrijk pakket, dat in de verkeerde handen eenvoudig log en instabiel kan worden. MediaCT speelt in op de markt die het maximale uit Magento wil halen. Afgelopen jaren hebben we meer dan 60 webwinkels ontwikkeld en we werken continu aan het doorontwikkelen van deze shops. We hebben webwinkels gebouwd met duizenden bestellingen per dag en met catalogi die honderduizenden producten bevatten. Wij hebben inmiddels bewezen een betrouwbare partner te zijn en dat we hebben kunnen meewerken aan de ontwikkelingen van Magento en de markt waarin we ons bevinden.“

“Net als Magento, is MediaCT de afgelopen drie jaar gegroeid. Eén ding dat we geleerd hebben is dat een nieuwe webwinkel niet moet worden opgezet vanuit een technische gedachte, maar vanuit een marketinggedachte. Regelmatig krijgen we offerteaanvragen die gebaseerd zijn op allerlei technische wensen. Wat wij altijd proberen te doen is deze vraagstelling omdraaien naar ‘wat wil je bereiken?’. Waar een klant denkt allerlei systemen of koppelingen voor nodig te hebben, blijkt vaak gewoon al in Magento te zitten. En vergeet niet: Magento is vanaf het begin al een systeem geweest dat marketingmogelijkheden biedt die andere systemen laten liggen. Als Magento partner kennen we het systeem uit ons hoofd en dit vertalen wij dan ook naar concrete oplossingen. Mijn advies voor webwinkeliers én voor startende ontwikkelaars: denk niet direct in oplossingen, maar omschrijf je wensen en het doel dat je wil bereiken. Ga vervolgens in gesprek met Magento professionals die je de juiste antwoorden bieden.”