U denkt er over na om een Magento webshop te starten? En u zoekt naar voorbeelden van Magento shops? Op deze pagina vindt u voorbeelden van Magento webshops ontwikkeld door MediaCT.

Magento, het meest gebruikte platform voor webshops

Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd meer dan 240.000 die op Magento draaien. Dat maakt Magento het meest gebruikte platform wereldwijd voor de opbouw en inrichting van webshops. Grote namen als Nike en Gant maken dankbaar gebruik van dit platform. Nog een aantal voorbeelden van merken die Magento gebruiken zijn:


Eén van de vele voordelen aan Magento is de schaalbaarheid van het platform. Het is zowel inzetbaar voor kleine als voor grote webwinkels. U hoeft dus geen ‘grote naam’ te zijn om succesvol gebruik te kunnen maken van Magento. MediaCT heeft ervaring in het bouwen van Magento webwinkels in alle formaten. Hieronder vindt u een greep uit de meest recente klanten waarvoor wij een webshop hebben gebouwd.

Na onderstaande cases nog niet genoeg gezien? U kunt ook een kijkje nemen bij alle showcases van Dutchento, de Nederlandse Magento community.


NYDJ, Give a woman the right pair of jeans and she can conquer the world”

Het gaat goed met NYDJ en dat is logisch, want in de jeans van NYDJ zie je er een maat slanker uit. Welke vrouw wil dat nou niet? Het ambitieuze NYDJ had behoefte aan een nieuwe webwinkel die zowel nu als in de toekomst voldoende functionaliteit biedt. MediaCT ontwierp en realiseerde een gloednieuwe shop die volop ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.

NYDJ case in het kort

De wensen van NYDJ hadden veel te maken met de opzet van de shop. Inspiratie, gemak en duidelijkheid waren de sleutelwoorden. Zo was een grote wens om ‘Shop the Look’ aan te bieden, waarbij de bezoekster kledingcombinaties kan bekijken en een complete combinatie in een keer kan bestellen. Verder moest de website geschikt zijn voor mobiel. De belangrijkste technische wensen waren een verbetering van zowel het orderafhandelingsproces als het voorraadbeheer. De webwinkel richt zich op de hele Europese markt. De oude webshop was beschikbaar in het Duits, Nederlands en Engels. Behalve deze talen moest de nieuwe shop beschikbaar zijn in het Frans. Meer weten?


Koffiecentrale, specialist in premium espresso koffie

Ontstaan vanuit de liefde voor heerlijke espresso helpt Koffiecentrale Nederland zijn klanten nu ruim 10 jaar aan de mooiste koffie- en theeproducten. Koffiecentrale Nederland is voor de meeste premium koffiemerken in zijn uitgebreide assortiment de officiële importeur voor Nederland en België.

Koffiecentrale case in het kort

De webwinkel van Koffiecentrale Nederland was verouderd. De techniek, de functionaliteiten en het design waren aan modernisering toe. MediaCT heeft de webwinkel van Koffiecentrale Nederland een geheel nieuw e-commerce platform en look en feel gegeven. Daarnaast is de nieuwe webwinkel voorzien van vele nieuwe marketing georiënteerde functies. Meer weten?


Brandfield: het belang van een sterk merk

Het begon allemaal met horloges.nl, een webwinkel die horloges verkocht tegen scherpe prijzen. De shop was een groot succes. Er werd een extra webwinkel voor sieraden gerealiseerd. Er kwam een webshop voor zonnebrillen bij, en daarna nog een voor parfums. Vervolgens kocht de eigenaar van deze winkels een merk; eerst zonder duidelijk doel, maar na enig puzzelen tekende zich een zeer succesvolle ontwikkeling af, namelijk het samenvoegen van alle losse onderdelen onder dat merk. Brandfield, een krachtige naam die horloges, sieraden, parfums en zonnebrillen van diverse topmerken verkoopt.

Brandfield case in het kort

De eerste stap naar een hoogwaardige uitstraling was een redesign van de bestaande shops. Het design werd in het algemeen wat rustiger en strakker. Inmiddels had shop-eigenaar Sebastiaan Monteban het merk Brandfield gekocht. Hiervoor werd in eerste instantie een nieuw winkelzicht in Magento Enterprise gerealiseerd. Voortschrijdend inzicht leidde tot een heel ander concept, namelijk het samenbrengen van de bestaande webwinkels voor horloges, sieraden, zonnebrillen en parfums in het merk Brandfield. Het moest een sterk merk worden dat luxe, kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalde. Benieuwd naar de rest van de case?


Dokkumer Vlaggen Centrale

Specialist in het bedrukken van doek sinds 1936. Met ruim 80 specialisten in dienst is Dokkumer Vlaggen Centrale uw partner in het bedrukken van binnen- en buitenreclame op onder andere vlaggen, parasols, beachvlaggen, spandoeken en presentatiedoeken. Ook voor landen-, provincie- en gemeentevlaggen bent u bij DVC op het juiste adres. Vlaggenmasten en accessoires bestelt u eenvoudig mee. Alle werkzaamheden worden in Dokkum uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om binnen 24 uur al te leveren.

Dokkumer Vlaggen Centrale in het kort

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe webwinkel voor de Dokkumer Vlaggen Centrale, zowel door het webteam van Dokkumer Vlaggen Centrale als MediaCT. De verschillende niche webwinkels van de Dokkumer Vlaggen Centrale zijn teruggebracht tot één centrale webwinkel, www.dvc.nl. Daarnaast is de webwinkel voorzien van een fris, nieuw design en een aantal interessante features. Benieuwd?


Foto Konijnenberg

Foto Konijnenberg heeft winkels in Den Ham (Overijssel) en Turnhout (België), en webshops in Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxenburg, Spanje en Oostenrijk. In de Benelux is het bedrijf actief onder de naam Foto Konijnenberg, in de overige landen zijn de webshops gelanceerd onder de naam Photospecialist.

De case Foto Konijnenberg in het kort

Tijdens de realisatie van deze case heeft MediaCT Foto Konijnenberg onder andere voorzien van een website die zich aanpast aan mobiele apparaten, een overschakeling naar het Magento platform en de lancering van vier compleet nieuwe websites voor verschillende landen. Interesse?


Vernieuwde webshop voor Posters.nl

Posters.nl biedt zijn klanten al jaren een zeer ruime keuze aan wanddecoratie. Dit geldt voor zowel Nederlandse, Belgische, Duitse, Oostenrijkse als Engelstalige klanten. Het assortiment bestaat onder meer uit tienduizenden posters, kunstreproducties, wissellijsten, wandstickers, puzzels en diverse soorten fotobehang. Wat bijzonder is, is dat de posters en reproducties ook ingelijst kunnen worden. Een virtuele preview van de poster in de lijst is één van de vele nieuwe features in de volledig vernieuwde webwinkel van Posters.nl.

Doelstellingen

Posters.nl wilde voor het najaar van 2013 een volledige vernieuwde webwinkel inclusief buitenlandse winkelzichten lanceren. Daarbij stond de klant voorop. Door het bestelproces helder en logisch in te richten, door een uitstekende klantenservice te bieden, door de levering te versnellen doordat er uit voorraad geleverd wordt en door producten tegen scherpe prijzen aan te bieden, kan Posters.nl zijn klanten nog beter van dienst zijn.


Jac Hensen, alles voor mannen

Drie jaar geleden lanceerde herenmodespeciaalzaak Jac Hensen een webwinkel. Die liep best goed, maar droeg niet bij aan de zorgvuldig opgebouwde merkuitstraling van het bedrijf. Een website, een blog, een webwinkel en tien fysieke vestigingen in Oost-Nederland: Jac Hensen had het allemaal, maar de cohesie ontbrak. De moderetailer was op zoek naar een uniforme look and feel. Geen losse onderdelen en geen onderscheid tussen online en offline. MediaCT en designbureau Skybox gingen begin 2013 van start met de nieuwe installatie van het Magento-platform om deze wens te realiseren. In september ging de shop live.

“Dit is een complete metamorfose die strategisch gezien voor ons van grote waarde is.”
– Robin Hensen

Offline én online persoonlijke aandacht voor de klant

Jachensen.nl is vernieuwd vanuit de visie een platform te bieden vol nieuwe mogelijkheden met dezelfde uitstraling die de retailer in zijn winkels nastreeft. Een holistisch geheel van online en offline service dus, waarbij klantvriendelijkheid, professionaliteit en laagdrempeligheid de uitgangspunten vormen. In de fysieke winkels van Jac Hensen zijn de mensen ontzettend belangrijk.


Meer informatie over Magento

  • Magento als webshop software

    Magento is een uitgebreid pakket met enorm veel features. Wilt u weten wat Magento voor u kant betekenen?

    Lees: Magento Enterprise

  • Een Magento webshop laten maken in vijf stappen

    Laat u een Magento shop maken? Dan wilt u goed voorbereid zijn. Wij geven u informatie over budget, planning en design.

    Lees: Een Magento webshop laten maken in vijf stappen