Meer dan 200 dealers een eigen gepersonaliseerde online omgeving bieden, dat is wat AutoStyle met het AutoStyle.nl project voor ogen had. Het project AutoStyle.nl, gerealiseerd door  MediaCT is een innovatieve en succesvolle uitvoering van een B2B producent die de stap zet naar een online B2C leverancier zonder hierbij aan zijn dealers voorbij te gaan, zo meldt Emerce.

AutoStyle.nl e-commerce platform voor dealers

AutoStyle homepage

Vanuit de consumentenbehoefte is ook binnen de autotuning- en cardesignproducten een steeds grotere en groeiende vraag aanwezig om producten online te bestellen. Als groothandel heeft AutoStyle goede banden met zijn dealers en is er gekozen om de dealers bij de overgang naar online bij het project te betrekken. AutoStyle.nl biedt de aangesloten dealers een uniek e-commerceplatform waar de dealers in een eigen dealer gepersonaliseerde omgeving de meer dan 50.000 producten aan de consument kunnen aanbieden. In plaats dat dealers een eigen shop moeten ontwikkelen en beheren biedt AutoStyle.nl iedere dealer gepersonaliseerde winkelzichten. Niet alleen AutoStyle maar ook de dealers krijgen op deze manier online zichtbaarheid.

Dealer gepersonaliseerde winkelzichten

Door middel van een postcode check worden de vijf dichtstbijzijnde dealers getoond. Hieruit maakt de consument een keuze en komt direct terecht in het gepersonaliseerde winkelzicht van de dealer. De dealer webshopomgeving is volledig vormgegeven in de look en feel van de dealer. Dit d.m.v het kleurgebruik, het gebruik van een eigen logo en de toegang tot het personaliseren van de webpagina’s ‘Home’, ‘Over ons’, ‘Klantenservice’ en ‘Contact’. Meer dan 200 dealers zijn de online implementatie met AutoStyle.nl aangegaan.

Ontzorgen in de orderafhandeling

AutoStyle wil hiermee bereiken dat de verkoop van de producten verloopt via de aangesloten dealers maar wel onder eigen merknaam. Het voordeel voor de dealer is dat AutoStyle.nl de distributie en de opslag van de bestellingen geheel op zich neemt. Dealers hoeven online verkoop dus niet zelf te faciliteren. De bestellingen die via de dealerwinkelzichten worden gedaan komen binnen in het systeem van AutoStyle die verder voor de volledige orderafhandeling zorgt.

Technische hoogstandjes

Door de complexheid van het project heeft MediaCT behoorlijk wat technische hoogstandjes moeten uithalen”, aldus Roberto van Bockel Marketing Manager AutoStyle. Verschillende speciaal voor het project ontwikkelde nieuwe extensies en bestaande extensies zijn geïmplementeerd. Te denken valt aan de ‘Dealer E-store Selector’ voor het selecteren van het gewenste dealerwinkelzicht, de ‘Dealer Manager’ voor het efficiënt beheren van alle 200 winkelzichten in een overzichtelijke weergave en de speciaal gerealiseerde ‘Aequalis’ koppeling voor een optimale berichtenuitwisseling met het ERP systeem (Unit4) via een ESB-Enterprise Service Bus (Caesar). Via de koppeling worden de datastromen van het assortiment, voorraad, bestellingen en klanten gesynchroniseerd. Deze module zorgt voor de ontvangst, validatie en aanvulling van de gegevens en zorgt voor een optimale verwerking van de gegevens naar Magento.

“Wij, van Autosport Tepper B.V. zijn super tevreden over de samenwerking met MediaCT. Dit team van jonge mensen is in staat om de wens van de klant te vertalen naar een technisch hoogwaardig product. Dit alles uiteraard volledig volgens de Magento normen. Het toevoegen van de vele winkelzichten voor al onze dealers, de ontwikkeling van de postcode Dealer-Selector, het omvangrijke assortiment en andere technische vraagstukken, hebben de mensen van MediaCT er niet van weerhouden om de webshop, volledig volgens afspraak, op tijd op te leveren. Ook voor de doorontwikkeling van de webshop kunnen wij rekenen op de professionele benadering van dit enthousiaste team.’’ – Roberto van Bockel, Marketing Manager AutoStyle

Over AutoStyle

AutoStyle.nl, onderdeel van Autosport Tepper B.V., is de specialist op het gebied van autotuning- en cardesignproducten en biedt met het merk AutoStyle de grootste automotive thuiswinkel collectie van de Benelux. Tot op heden werd handel bedreven via de AutoStyle Dealers en werden de producten getoond via de AutoStyle catalogus die alleen verkrijgbaar waren via de AutoStyle Dealer.