MediaCT mag zich een van de 50 beste werkgevers van Nederland noemen. Dit is vastgesteld door de NRC Carrière Talent Monitor en eind januari bekendgemaakt. We zijn er heel trots op!

Het onderzoek

De NRC Carrière Talent Monitor heeft voor het vijfde jaar op rij onderzocht hoe werkgevers scoren op talentontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Wie zorgt ervoor dat medewerkers lekker in hun vel zitten? Wie geeft hun mogelijkheden zich te ontwikkelen? Wie biedt de fijnste werkomgeving? Ook is er gekeken in hoeverre werkgevers innovatief zijn. De Talent Monitor is gericht op bedrijven met 15-500 medewerkers. De benchmark is uitgevoerd door NRC en SatisAction onder leiding van Mirjam Baars. Zij is manager bij SatisAction, docent ondernemerschap aan de Avans Hogeschool en hoofd Career Center aan de Tilburg University.

MediaCT

Als duurzame organisatie is een van onze kernprincipes om de medewerker centraal te stellen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. Ideeën, vragen, problemen en fouten worden open, eerlijk en respectvol behandeld. Ons werk heeft veel impact. We dragen veel verantwoordelijkheden en bedienen grote klanten. Veiligheid is het fundament voor de manier hoe wij met elkaar samenwerken. Het dient als basis voor optimaal teamwork, kwaliteit, innovatie en talentontwikkeling.

MediaCT heeft een feedback-cultuur. Men geeft elkaar gevraagd en ongevraagde feedback, onderbouwd met zowel een positieve als kritische boodschap. ‘Continuous Feedback’ is een onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. We hebben diverse feedback cycles die bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers, maar bijvoorbeeld ook aan dat van het leiderschapsteam van MediaCT. Afgezien van individuele groei is het voor ons een belangrijk instrument om de organisatie verder te laten groeien.

Magento is een complex commerce platform met een steile leercurve. We hebben een ingroeimodel om medewerkers op een constructieve manier te laten kennismaken met de materie en zich stapsgewijs te laten ontwikkelen tot Magento specialisten.

Zowel persoonlijke als professionele groei vindt nooit lineair plaats. Door zeer regelmatig een-op-een gesprekken te voeren, blijven we op elkaar afgestemd en kunnen we stapsgewijs op individuele basis doelen stellen en hiervoor samen een actieplan bedenken. Bijvoorbeeld om Magento gecertificeerd te worden, om diepgaande kennis te krijgen van Scrum, een mindfulness cursus te volgen, et cetera. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat we regelmatig leuke dingen met elkaar doen. We lunchen samen, organiseren uitstapjes, vieren onze successen en faciliteren uitjes naar Magento meetings door heel Europa.

We zijn trots dat we positie 32 van de 50 beste werkgevers van Nederland hebben! Een erkenning van alles waar wij voor staan. Als wij goed in ons vel zitten, de juiste kennis én ervaring hebben, straalt dat af op onze klanten. Samen werken we aan één gezamenlijk doel.