Op 29 en 30 mei 2013 vindt voor de vijfde keer de Nederlandse editie van Meet Magento plaats. MediaCT mag zich van dit evenement één van de sponsoren noemen. Het jaarlijkse congres met een informatiemarkt over het Open Source eCommerce platform Magento zit vol vernieuwingen en interactie en vindt plaats in congrescentrum De Reehorst in Ede.

De twee dagen biedt een diversiteit aan sessies, nationale en internationale sprekers, praktijkcases, workshops, ronde tafelsessies, Open Space, Magento doktoren en nog veel meer.

Oprichters Magento komen naar Meet Magento

Tijdens de allereerste Meet Magento in Europa op 27 januari 2009 waren zij er beiden al bij, Roy Rubin en Yoav Kutner, de oprichters van Magento. Voor de 5e editie op 30 mei a.s. zullen beide oprichters weer op het podium staan tijdens Meet Magento 2013.

Roy Rubin

roy-rubin

Tijdens de conferentie zal Roy Rubin, nu VP en COO bij eBay op 30 mei de congresopening keynote verzorgen. Roy houdt zich bezig met de algemene strategie van Magento als bedrijf met focus op het helpen van klanten en partners door het Magento platform. Roy zal tijdens zijn keynote een overzicht geven van alle ontwikkelingen binnen Magento Inc. en eBay. Hij kijkt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen die we de komende tijd kunnen verwachten.

Yoav Kutner

Yoav Kutner

Ook Yoav Kutner behoeft in de Magento community eigenlijk geen introductie meer. Yoav is met Roy mede oprichter van Magento en als voormalig CTO de grondlegger van de Magento software. Samen met Jary Cartner (voormalig Vice President bij Magento) is hij vorig jaar vertrokken bij Magento om zich te richten op een nieuw bedrijf (Magecore) en een nieuw product (OroCRM). Als eerste ter wereld zullen de bezoekers tijdens Meet Magento 2013 kennis kunnen maken met het systeem via een demo van het systeem door Yoav en Jary.

Het programma

29 mei - Magento Workshop

Tijdens de eerste dag, woensdag 29 mei, wordt de Magento workshop georganiseerd. De drie uur durende sessie is bedoeld voor mensen die willen starten met Magento of net zijn begonnen. Aansluitend is er s’ avonds de Meet Magento Pre Party, om gezellig onder het genot van een hapje en drankje te netwerken.

30 mei - Magento Congres & Informatiemarkt

Op de tweede dag, donderdag 30 mei, vindt het congres met informatiemarkt plaats. Honderden (toekomstige) webwinkel eigenaren, e-commerce experts en developers komen naar Ede om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Tijdens het programma van die dag staan klantencases en Magento Enterprise centraal. De bezoekers kunnen kiezen uit tal van praktijkgerichte lezingen en technische tracks. Ze kunnen interactief deelnemen aan ronde tafel sessies, eigen gespreksthema’s aanbrengen tijdens de Open Space en hun vraag voorleggen aan de Magento Doktoren. Op de informatiemarkt is de gelegenheid om diverse leveranciers te ontmoeten.

Meer informatie over het evenement, programma en inschrijven kan op www.meet-magento.nl.