Tijdens Imagine 2017 in Las Vegas werd er al stilletjes naar gehint. “Drop the ‘e’ in e-Commerce!” en “Community is not a name for a product, it’s who we are!” werd er verkondigd. Dat Magento niet stil zit is wel duidelijk. Magento 2 wordt volop ingezet voor nieuwe webshops en voor migraties vanuit Magento 1 of andere e-commerce software. De nieuwste versie (2.2) met de veelbelovende B2B-module is bijna klaar om de markt op te gaan en vanaf vandaag krijgen Magento Enterprise en Community een nieuw jasje.

Maak kennis met de nieuwe namen: Magento Commerce en Magento Open Source! Magento Commerce stond voorheen bekend als Magento Enterprise en Magento Community heet vanaf nu Magento Open Source.

Commerce On-premise en Cloud

Magento Commerce komt in twee versies, namelijk de On-premise en Cloud versie. De On-premise versie is de tot nu toe bekende Enterprise editie die geïnstalleerd wordt op de hostingomgeving van de webwinkelier. De Cloud versie is Magento Commerce op Amazon AWS hosting door Magento, inclusief Magento BI en met Managed Services. Met Platform.sh voor platform management, Blackfire en New Relic voor performance management en Fastly voor CDN biedt Commerce Cloud een robuuste Managed Services oplossing voor e-commerce ondernemingen. Bijkomend voordeel is dat het Order Management System van Magento binnen deze stack eenvoudig kan worden toegevoegd en geïntegreerd. 

Meer weten over Magento Commerce, Magento Open Source, of een van de andere Magento oplossingen? Of wil je een demo van ons? Bezoek dan onze pagina met de Magento oplossingen die wij bieden.