Ondersteun de bubbelpetitie!

By The Grape houdt van mousserende wijnen, zoals champagne, prosecco, cava en sekt. Vandaar ook dat we By The Grape steunen bij het promoten van de bubbelpetitie.

De webshop Btgshop.nl is onderdeel van By The Grape. Deze webshop is onlangs door ons ontwikkeld. Een Magento webshop waar Derrick Neleman en wij heel trots op zijn.

Wat houdt de bubbelpetitie in? Het is heel simpel. De bubbelpetitie is een petitie tegen de extra accijns op mousserende wijnen. De extra accijns betekent dat per honderd liter wijn met koolzuurgas naast de b.t.w., ook nog eens 240 euro accijns moet worden betaald. Voor de wijnen zonder bubbels is dat maar 70 euro per honderd liter. Deze accijns zorgt ervoor dat veel flessen champagne en prosecco zo enorm duur zijn.

By The Grape en Hubrecht Duiker vinden dat deze extra accijns volstrekt achterhaald is. Vroeger waren de mousserende wijnen alleen weggelegd voor de welgestelden. Tegenwoordig zijn de mousserende wijnen erg populair en niet alleen nog voor de welgestelden. Het wordt door verschillende lagen van de bevolking gedronken. Dit verklaart ook het succes van prosecco.

Radio 2 en de Telegraaf besteden op 2 juni al de nodige aandacht aan de bubbelpetitie. Inmiddels laten ook de nodige wijnliefhebbers op Twitter hun stem horen.

Ben het helemaal met u eens! Nu nog de 40.000 Nederlanders laten tekenen en het komt op de rol in de 2e Kamer. Dus: waar is de lijst zodat ik meteen m’n handtekening kan zetten?

4 Reacties

« Terug naar het overzicht