Meet Magento is een event dat in 28 landen voor en door de Magento-community wordt georganiseerd. Meet Magento streek op 27 en 28 mei voor het 7e jaar in Nederland neer, in de Jaarbeurs in Utrecht om precies te zijn. Het doel van dit evenement voor gebruikers en belangstellenden van het Magento-platform is om te netwerken, te praten over de toekomst en vooral veel te leren over innovaties, mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt. Tot de sprekers behoren zowel gebruikers als industry partners van Magento die hun ervaringen delen, de laatste mogelijkheden laten zien en tips geven voor optimaal gebruik. Voor het eerst werden er dit jaar Meet Magento Awards uitgereikt om de innovaties en bijdragen binnen de community te belonen. Daarbij is MediaCT in de prijzen gevallen. En hoe!

De uitgereikte awards tijdens Meet Magento.

De uitgereikte awards tijdens Meet Magento.

Een impressie van het evenement

Een impressie van het evenement

MediaCT vult complete Top 3

Er waren zes categorieën waarin een award te winnen viel: Magento Community, Magento Enterprise, Magento Nieuwkomer, Magento Extensie, Magento Innovatie en Beste bijdrage aan de Magento community. Een gerenommeerde vakjury, bestaande uit Arthur Vastenholt (Thuiswinkel.org), Denise Visser (Bol.com), Jonna Merks (Byte), Pascal Engbers (Blink Interactive) en Remco Bron (inBeacon), heeft de honderden inzendingen per categorie beoordeeld op een aantal criteria, zoals usability, mobile, gebruiksvriendelijkheid en inspiratie, en uiteindelijk een Top 3 geselecteerd waar het publiek op kon stemmen. In de categorie Magento Enterprise bestond de Top 3 geheel uit webwinkels van MediaCT: Koffiecentrale, NYDJ en Simon Lévelt! En toen bleek MediaCT’s Arjen Miedema ook nog in de Top 3 van de categorie Beste bijdrage aan de Magento community te staan. Het event kon al niet meer stuk.

Resultaten van de genomineerden webshops in de categorie "Beste Magento Enterprise webwinkel"

Resultaten van de genomineerden webshops in de categorie "Beste Magento Enterprise webwinkel"

And the winner is... Koffiecentrale

Koffiecentrale won de Meet Magento Award voor Magento Enterprise, de categorie voor grotere webwinkels. “Mooie, verrassende shop, gebruiksvriendelijk met een leuk design.” vermeldt het juryrapport. Ook het feit dat er een blog op de site wordt bijgehouden, droeg bij aan het succes bij de vakjury. Eigenaar van Koffiecentrale Ben Wijnhoven reageert:

“We zien dit als waardering voor de aandacht voor details en het werk dat we met een klein team hebben verzet. Daarbij hebben we niet de makkelijkste weg gekozen. Speciale iconen laten ontwerpen, alle producten opnieuw laten fotograferen en de webshop meteen gekoppeld aan Exact Online via Dealer4Dealer. Speciale dank aan eActivists voor het unieke design en MediaCT voor de naadloze vertaling in de uiteindelijke webshop. Trots zijn we, of had ik dat al gezegd?”

MediaCT, Koffiecentrale en eActivists nemen prijs in ontvangst

MediaCT, Koffiecentrale en eActivists nemen prijs in ontvangst

And the winner is... Arjen Miedema

Arjen Miedema werd eerste in zijn categorie. Het publiek vond dat hij de beste bijdrage had geleverd aan de Magento community. “Heeft hart voor de community,” stond er in het juryrapport. Arjen kreeg hoge cijfers voor zijn actieve bijdrage, voor het delen van kennis en voor zijn inzet voor het organiseren van Magento-evenementen. Wat een super resultaat! Tjitte Folkertsma, commercieel directeur van MediaCT:

“Natuurlijk ben ik vereerd dat Koffiecentrale deze award heeft gewonnen. Gefeliciteerd! En een speciale pluim voor Arjen voor zijn bijdrage aan de community. Het voornaamste van dit alles is dat klanten zulke mooie projecten met ons willen doen. Vergeet niet hoe belangrijk het is, als je innovatief bezig bent, dat een klant je de ruimte en het vertrouwen geeft om iets nieuws uit te proberen. Dit motiveert ons om de komende jaren nog meer te focussen op het bouwen van succesvolle en goed renderende webwinkels, samen met onze klanten.”

Arjen Miedema neemt prijs in ontvangst voor "De beste individuele bijdrage aan de Magento community"

Arjen Miedema neemt prijs in ontvangst voor "De beste individuele bijdrage aan de Magento community"

Wil je meer gevoel krijgen bij dit event? Bekijk alle foto's hier.