Op 27 en 28 mei vond voor de zevende keer op rij het jaarlijkse Meet Magento evenement plaats. Als Gold sponsor van het evenement was MediaCT goed vertegenwoordigd. In de Jaarbeurs in Utrecht werd aandacht besteed aan een scala van onderwerpen op het gebied van e-commerce en Magento. Beide dagen bevatten een druk en intensief programma, met onder andere presentaties over de verschillende aspecten van ondernemen met Magento op het web. Behalve het delen van kennis was netwerken natuurlijk een belangrijk onderdeel van het evenement; daarvoor werden gebruikers en ontwikkelaars van het platform met elkaar in contact gebracht.

De eerste dag stond in het teken van de kennismaking met het Magento platform. Door middel van een opbouwend programma doken bezoekers langzamerhand dieper in de wereld van Magento. Er werden drie Magento cases gepresenteerd, waaronder twee van onze klanten. Eduard Brenninkmeijer van NYDJ gaf een duidelijke presentatie over de reis van een merkimporteur, waarbij hij in ging op het implementatieproces van het Magento platform, de Europese ambities van NYDJ en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Eric Jan Hofman sprak over het internationale succes van Foto Konijnenberg, een interessant verhaal dat door de bezoekers zelfs met een 4,4 (van 5) werd gewaardeerd. Eric Jan Hofman over de keuze van zijn presentatie:

“Magento opende voor Foto Konijnenberg de deur om Europa in te gaan. Naast uitgebreide kennis van Magento is het van essentieel belang om te weten hoe de internationale e-commerce markt in elkaar zit. Op deze manier kan je strategisch en planmatig te werk gaan in de nieuwe landen. Op Meet Magento heb ik geïnteresseerden, op basis van eigen ervaring, kennis laten maken met de internationale e-commerce kansen ”

Ook waren er op dag 1 Magento speeddate-sessies waarbij bezoekers met al hun vragen bij Magento specialisten terecht konden.

Meet Magento 2015 Guido Jansen van NYDJ
Meet Magento 2015 Guido Jansen van NYDJ

Eduard Brenninkmeijer tijdens zijn presentatie over de reis van NYDJ als merkimporteur

De tweede dag was vooral gericht op retailers en geïnteresseerden die al bekend zijn met Magento. De sessies op deze dag gingen nog verder de diepte in. Zo sprak Ben Marks in een keynote sessie over de ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe Magento forum en Magento2. In andere sessies kwam aan de orde hoe Magento en aanverwante tools gebruikt kunnen worden om het maximale uit je webwinkel te halen. Ook Tjitte verzorgde op dag 2 een inspirerende sessie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en omni-channeling. Tjitte concludeerde dat we in een tijdperk beland zijn waarin de klant centraal staat, en dat er voor de consument geen grenzen meer bestaan tussen online en offline winkelen. Daarom is een omni-channel bedrijfsstrategie nu belangrijker dan ooit.

Bekijk hier de presentatie van Tjitte Folkertsma

Tjitte Folkertsma presentatie Meet Magento
Tjitte Folkertsma presentatie Meet Magento
Retailers konden met hun vragen tijdens het hele event bij Magento Doctors terecht. Martijn Riemersma van MediaCT was dit jaar één de Magento Doctors

Retailers konden met hun vragen tijdens het hele event bij Magento Doctors terecht. Martijn Riemersma van MediaCT was dit jaar één de Magento Doctors

Meet Magento Awards

Voor het eerst organiseerde Meet Magento dit jaar de Meet Magento Awards. Er kon op zowel organisaties als personen worden gestemd, nadat een deskundige jury een selectie had gemaakt. In zes categorieën werden prijzen uitgereikt: de beste Magento Community webwinkel, de beste Enterprise webwinkel, beste nieuwkomer, Magento extensie, Magento innovatie en de beste individuele bijdrage aan de community. Deze werden als afsluiting bekend gemaakt en uitgereikt op dag twee van het evenement. Met trots mogen we mededelen dat onze eigen klant Koffiecentrale de Award voor beste Enterprise webwinkel won, en dat de winnaar van de beste individuele bijdrage aan de community, Arjen Miedema, in hoogst eigen persoon bij MediaCT werkt. Op de website van Meet Magento staat een overzicht van alle awardwinnaars.

Meet Magento Awards voor Koffiecentrale.nl (door MediaCT)
Meet Magento Awards voor Koffiecentrale.nl (door MediaCT)
Meet-Magento Award winnaar Koffiecentrale.nl met MediaCT (Tjitte Folkertsma) en E-activists
Meet-Magento Award winnaar Koffiecentrale.nl met MediaCT (Tjitte Folkertsma) en E-activists