Als webwinkelier wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar je webwinkel trekken. Maar minstens zo belangrijk is het realiseren van een goede conversie (daadwerkelijke kopers). Een van de belangrijkste aspecten hierin is de zoek- en navigatie functionaliteiten van je webwinkel.

Er zijn uiteenlopende meningen over de visie en aanpak omtrent conversie optimalisatie binnen webwinkels. Maar over de noodzaak van een slimme zoek- en navigatie functionaliteiten zijn de meeste online experts het inmiddels met elkaar eens.

Tweakwise is marktleider in de Benelux op het gebied van zoek (search) & navigatie technologie. Met innovatieve software gericht op conversieverbetering van e-commerce websites, zorgen zij dat ranken en sorteren van producten in de webwinkel helemaal naar eigen wens gebeurt.


MediaCT is Certified Gold Partner van Tweakwise

of lees nog even verder...


De voordelen van Tweakwise

Verbeter je e-commerce conversies

Met Tweakwise kan je op een gemakkelijke en intelligente manier je conversie verbeteren. Er zijn o.a. modules voor het optimaliseren van je zoekfunctie, de sortering en filtering van je producten en het koppelen van je beschikbare business data. Er zijn uiteenlopende webwinkels die Tweakwise inzetten waaronder Foto Konijnenberg, Kijkshop.nl en Hans Anders dat heeft gezorgd voor conversiestijgingen van wel 25-40 procent!

Bepaal zelf de sortering en ranking van je assortiment

Met de ‘Merchandising’ module van Tweakwise bepaal je zelf de volgorde van het getoonde assortiment in je webwinkel. Volledige grip op je getoonde assortiment dat in een handomdraai naar eigen wens kan worden aangepast. Mede door de koppeling van Tweakwise met Google Analytics kunnen sorteeropties automatisch gebruikt worden voor eigen statistieken.Denk hierbij o.a. aan statistieken van conversie percentages, pageviews, voorraad, productmarges en beoordelingen die rechtstreeks uit je webwinkel komen!

Onsite search

De razendsnelle zoekmachine van Tweakwise biedt de beste en meest relevante resultaten voor je bezoekers. Met instant search kunnen er vanaf twee ingevoerde tekens al zoeksuggesties en producten worden getoond. Maak zelf een keuze uit diverse algoritmes, passend bij jouw type assortiment. Spelfouten worden gecorrigeerd en je kunt zelf synoniemen en redirects beheren.

Gebruik externe systemen voor trends

Tweakwise is behalve aan Google Analytics ook te koppelen aan onder andere Weeronline, Trustpilot, Exact, SAP en Facebook. Zo ben je in staat om externe gegevens die invloed kunnen hebben op je verkopen te gebruiken in de inrichting van je Magento webshop. Zo kan je bijvoorbeeld het weer, klantbeoordelingen en/of de winstmarges van je producten gebruiken om je sortering te bepalen.

Rapportage van interessante business data

Tweakwise rapporteert statistieken van het gebruik van je webwinkel en het succes van je inrichting. Met deze waardevolle data kan je waar nodig bijsturen om je webwinkel het best mogelijk te laten converteren.

Toon gerelateerde producten

Met de ‘Recommendations’ module van Tweakwise krijg je de mogelijkheid om op bepaalde plaatsen in je webwinkel specifieke producten onder de aandacht te brengen. Realiseer daarmee up-sells vanaf productdetailpagina’s (verkoop een duurder product) en/of last-minute kassakoopjes of cross-sells (gerelateerde, aanvullende producten) vanaf bijvoorbeeld de winkelwagen pagina.

Voor iedereen een gepaste oplossing

Omdat elkewebshop anders is ingericht en webwinkeliers verschillende wensen hebben, heeft Tweakwise een uitgebreid aanbod van haar search en merchandising technologieën. Naast de standaard oplossingen voor middelgrote en kleine webshops biedt Tweakwise voor de grootste platforms ook volledig op maat gemaakte oplossingen.

Wat kan MediaCT voor je betekenen bij de integratie van Tweakwise?

MediaCT is officieel Certified Tweakwise Gold Partner. We hebben uiteenlopende succesvolle Tweakwise implementaties uitgevoerd voor o.a. Foto Konijnenberg, Body&Fit en Brandfield. Ook voor jouw Magento webwinkel kunnen wij een passende oplossing van Tweakwise realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.