MediaCT organiseerde op 24 november een event in samenwerking met de E-boxx, dé skybox in de Euroborg voor e-commerce ondernemers. Belangstellenden werden ontvangen met een lunch en Bas Nawijn, Head of Sales Europa bij Magento, gaf een seminar over Magento. Na het seminar werd er genoten van de spannende voetbalwedstrijd tussen FC Groningen-PEC Zwolle (uitslag 0-0), waarna het event werd afgesloten met een borrel. Een unieke mix van sport, netwerken en kennis delen. 

Hoe kan Magento uw bedrijf verder helpen?

Magento: een overzicht

Magento is het meest gebruikte en snelst groeiende e-commerce platform ter wereld. Het wordt ingezet door meer dan 200.000 webwinkels wereldwijd. Merken die Magento gebruiken zijn onder andere Björn Borg, Sligro, KLM, Hunkemöller, Van Dale, Foto Konijnenberg, Sportstadion, Voetbal Direct, PSV, Score, Men At Work en Ziengs.

De ontwikkeling van het open-source platform Magento begon in 2007 vanuit een garage in Los Angeles. Eerst verscheen Magento Community en in 2008 volgde de eerste commerciële versie: Magento Enterprise. Magento heeft meer dan 500 medewerkers, waaronder 200 ontwikkelaars in Oekraïne en Polen. Daarnaast is er een actieve community van duizenden ontwikkelaars die meehelpen met de verdere ontwikkeling van het platform. Ook heeft Magento wereldwijd meer dan 200 Solution Partners en meer dan 2000 gecertificeerde ontwikkelaars die Magento implementaties doen. Sinds 2011 is eBay Inc. voor honderd procent eigenaar van Magento. Dat is goed nieuws voor het platform, want de overname waarborgt nieuwe investeringen en ontwikkelingen.

Waarom Magento?

Magento-klanten komen o.a. uit de retail, de mode, het bankwezen en de voetbalwereld. Van huis uit is “online” niet hun core business. Ze willen groei, omzet, conversie, een snelle website, een klantvriendelijke benadering, loyaliteitsprogramma’s, multichannel en omnichannel. Magento biedt dit allemaal in één platform. Magento is flexibel, open source en heeft de mogelijkheid voor uitrol naar diverse markten.De koppeling aan ERP- en CRM-systemen is bij Magento out-of-the-box. Bovendien is Magento internationaal opgezet, waardoor het relatief eenvoudig is bestaande webshops uit te breiden naar andere landen met andere talen, valuta, belastingsystemen etc. Magento is schaalbaar en groeit met de klant mee.

Magento levert het platform, maar verzorgt zelf geen implementaties. Hiervoor worden de externe Solution Partners ingezet. MediaCT is daar een van. Daarnaast maakt Magento gebruik van Industry Partners, Hosting Partners en Associates. Magento kent ook interne partners: de Magento Expert Consulting Group, Technical Support en Magento U voor trainingen.

De externe en interne partners vormen samen de Magento Community. Hier worden ideeën en ervaringen uitgewisseld om de gebruikerservaring voortdurend te verbeteren.

Conclusie

De afgelopen vijf jaar heeft Magento zich ruimschoots bewezen als webwinkelsoftware. Magento is het meest gebruikte platform ter wereld en heeft een marktaandeel van 29%. De Magento Community is erg levendig. Er is voor elke specifieke behoefte wel een extensie of module te vinden.

Foto impressie van het event kunt u vinden op onze Google plus pagina of via onderstaande link: