Vine is het nieuwste kindje van Twitter. Waar het voorheen niet mogelijk was video's via Twitter te verspreiden kan dit met de door Twitter onlangs gelanceerde nieuwe video-app 'Vine' wel!

And.... Action!

Door middel van de app kun je de door jou via Vine geschoten filmpjes op Twitter en Facebook verspreiden. Vine is verkrijgbaar in de App Store en zeer gemakkelijk in gebruik. Je hoeft niet langer over goede apparatuur of opname-skills te beschikken. Download de app, koppel de app aan je twitteraccount en begin de opname met je telefoon. Vine is een logisch gevolg op de al eerder besproken opkomst van illustraties en video trend genoemd in het artikel 'Trend: E-commerce 3.0: Een nieuw tijdperk'. Consumenten willen steeds vaker visueel, kort en krachtig geïnformeerd worden. En kort en krachtig it is! Met Vine is het namelijk alleen mogelijk filmpjes van 6 seconden op te nemen. 6 seconden! Een uitdaging voor menig marketeer. Vine dwingt je hiermee je informatie zo bondig mogelijk te maken.

Visual Storytelling

Vine biedt webwinkels een toegankelijk en zeer bruikbare methode om de consument meer bij de webwinkel te betrekken. Zet Vine bijvoorbeeld in voor productdemonstraties, voor corporate en behind the scene storytelling, als 'visuele' informatieverschaffer of als teaser voor je volgers. Ga na wat je als webwinkelier wel niet allemaal zou kunnen tonen! Een kijkje in het magazijn bijvoorbeeld. Of breng het logistieke proces in 6 seconden in beeld. Hoe wordt een order gepickt en verpakt? Of schiet een video van de nieuwe producten die zijn binnen gekomen. Maar kijk ook naar je organisatie wel. Wie zijn de medewerkers die mijn pakketje verwerken en vanuit welke locatie opereert de webwinkel eigenlijk? De mogelijkheden als webwinkel zijn eindeloos.

storytelling

Creativiteit beloont

Wil je een zo groot mogelijk effect veroorzaken zorg er dan wel voor dat je creatief bent met je video's. Creativiteit beloont. En wie weet, wellicht wordt een van jouw opnames een groot succes! Voorbeelden van hoe andere bedrijven Vine inzetten vind je hier. Een handleiding hoe je Vine gemakkelijk installeert vind je terug in de volgende publicatie van Frankwatching.