Viewing entries in
FAS sessies

FAS-verslag: Social Media Strategie in 60 minuten

Als organisatie moet je eigenlijk wel gebruik maken van social media, al is het maar om ervoor te zorgen dat je merk goed gevonden wordt op Google. Dat wordt nog een hele dobber als je geen goede strategie hebt. Jarno Duursma, zelfstandig social media consultant, trainer en auteur van het boek Social Media Strategie in 60 minuten, nam in 45 minuten zijn Smart Social Media Model met ons door. Dit model is speciaal ontwikkeld voor organisaties die zonder bepaalde gedachte zijn begonnen met social media.

FAS alert 15 november: Sociale Media Strategie

FAS alert 15 november: Sociale Media Strategie

Op zakelijk gebied is het eigenlijk een must om sociale media te gebruiken, al is het maar voor de gunstige vindbaarheid op Google van je merk. Heb je geen zin en tijd in ellenlange betogen maar wil je wel graag op de hoogte zijn? Kom dan naar de FAS van vrijdag 15 november a.s.!

FAS Verslag: Facebook als succesvol saleskanaal

Facebook telt alleen al in Nederland meer dan 7,5 miljoen gebruikers. Voor online ondernemers een perfecte kans om via dit kanaal hun doelgroep te bereiken en hun sales een boost te geven. Sander Hof, online marketing consultant bij StormMC en gespecialiseerd in social marketing, nam ons mee in de wereld van de Facebook marketing.

FAS verslag: Revolutie in (mobiel) betalen

Wil je als retailer blijven inspelen op marktontwikkelingen en consumentenbehoeften, dan heb je een nieuwe visie op betalen nodig. Weg met de betaaldrempel! Expert Arlette Broex sprak over mCommerce en de ontwikkelingen in de nabije toekomst. De betaalmethode èM! komt tegemoet aan de wensen van consument en retailer.

FAS alert 18 oktober: Facebook als succesvol saleskanaal

FAS alert 18 oktober: Facebook als succesvol saleskanaal

Facebook telt alleen in Nederland al meer dan 7.500.000 gebruikers waarvan 60 % in de leeftijdscategorie van 18-44 jaar. Stel je voor dat jouw doelgroep zich hier bevind, dan is het toch zonde als je de kans op extra verkopen via dit kanaal laat liggen? Benut je kansen!

FAS verslag: M-commerce & Tabvertising 14 juni 2013

Vrijdag 14 juni was Diederick Ubels, owner & founder van MobPro te gast bij de Friday Afternoon Sessie. Een sessie die in het teken stond van de opmars van de m-commerce en ''tabvertising''. Welke ontwikkelingen doen zich voor en hoe kun je hier met je webshop zo efficiënt en effectief mogelijk op inspelen? Maar ook wat betekent M-commerce voor jou als adverteerder en welke interactie en conversiestapjes zijn belangrijk in jouw customer yourney als adverteerder. Diederick Ubels, owner & founder van MobPro vertelde hier alles over tijdens de Friday Afternoon Sessie van afgelopen vrijdag en gaf veel concrete voorbeelden wat heeft gezorgd voor een zeer interessante presentatie.

Fas alert 14/06 - M-commerce & Tabvertising

De groei van m-commerce neemt de komende jaren steeds verder toe. Het gebruik van smartphones en tablets om online te shoppen, is naar verwachting over 5 jaar op hetzelfde niveau als de desktop en de laptop. De opmars van m-commerce is voor de webwinkelier dan ook een boot die hij niet mag missen. Welke ontwikkelingen doen zich voor en hoe kun je hier voor je webshop zo efficiënt en effectief mogelijk op inspelen? Al eens gehoord van de term 'Tabvertising'? Tijdens de volgende editie van de FAS op vrijdag 14 juni besteden we hier uitgebreid aandacht aan. Mis het niet!

Hoe helpt PostNL u in te spelen op de wensen van online kopers?

Vrijdag 17 mei waren Paul Jaspers en Stefan Binnerts van PostNL te gast bij de Friday Afternoon Sessie. Een sessie die volledig in het teken stond van de PostNL Checkout. Veel e-commerce ondernemers waren aanwezig om te zien welke voordelen de PostNL Checkout hun webwinkel biedt. De uitgebreide presentatie over de werking en de speciale Magento plugin maakte de sessie tot een groot succes. Een uitgebreid verslag vind je hier.

FAS Alert 22 maart: Facebook & E-commerce - Adverteren, regels en apps

Facebook is een social media platform dat enorm in beweging is en waar veel kansen liggen. Veel consumenten zijn zeer actief met Facebook wat het een interessant medium maakt voor webshops. Je kunt er de dialoog aangaan, producten promoten en naamsbekendheid genereren door acties.

2 Comments

FAS - Jacques Hartog: Clicks & Bricks, hoe om te gaan met de ontwikkelingen?

Vrijdag 22 februari was Jacques Hartog, Entrepreneurship specialist, te gast bij de maandelijkse Friday Afternoon Sessie van MediaCT. Jacques Hartog vertelde tijdens de FAS op een inspirerende wijze over de huidige marktontwikkelingen in het veranderende winkellandschap. Fysieke winkels krijgen het met de groeiende e-commerce branche steeds moeilijker. Ongeveer 6400 winkelpanden stonden half 2012 leeg, een stijging van 8.2% t.o.v. begin 2012.

2 Comments

FAS Alert: Jacques Hartog - Het einde van winkels?

Jacques Hartog, Entrepreneurship specialist op de Hanze Hogeschool, geeft aankomende vrijdag 22 februari om 16:00 een boeiende en inspirerende Friday Afternoon Sessie over de huidige marktontwikkelingen in het veranderende winkellandschap.

FAS alert 16 november: Jan Lukkien - Hoe verwerk ik mijn weborders op efficiënte wijze?

Het beheer van je voorraad, het afdrukken van verzendlabels, de klant informeren over levertijden, het verwerken van retouren, het afhandelen van balietransacties etc. Het kunnen voor een webwinkel hoofdbrekens zijn. Zijn dit vraagstukken waar je als webwinkel mee speelt, of wil je dit proces optimaliseren? Dan is deze editie van de FAS zeker iets voor jou!

FAS verslag 19 oktober: Leo Caster - E-commerce & logistiek, trends en oplossingen

Afgelopen vrijdag 19 oktober was Leo Caster, adviseur bij Nic. Oud Webshop Service, te gast bij de FAS. Tijdens de FAS werd antwoord gegeven op vragen als; wat speelt er binnen e-commerce, wat wil de consument, en hoe kan een logistiek partner de sleutel tot succes vormen? Ben je er niet bij geweest of wil je alles rustig terugzien? Hier het videoverslag.

FAS alert: vrijdag 19 oktober - Leo Caster - e-commerce & logistiek: de trends voor 2013

Er vinden veranderingen plaats in de consumentenbehoeften. Welke dit zijn en hoe je hier op in kunt spelen bespreekt Leo Caster, adviseur bij Nic. Oud Webshop Service, tijdens de FAS. Hij gaat in op de consumenten trends van 2013 en laat zien hoe logistiek de sleutel tot succes kan zijn. Laat je tijdens deze editie van de FAS inspireren over het belang van een geoliede logistieke organisatie binnen de wereld van e-commerce.

FAS verslag: Stef de Bont - Webshop retouren: Geen zorgen, maar kansen!

Vrijdag 21 september was Stef de Bont, specialist in retourneren, te gast tijdens de FAS. Hij sprak over het retourproces van webshops. Volgens Stef zou retourneren, net als bestellen en betalen, een geautomatiseerd en gecontroleerd proces moeten zijn, waarbij de klant een belangrijke rol heeft. Stef de Bont gaf aan waarom het retourproces geïntegreerd moet worden, wat het integrale retourproces is en wat de uiteindelijk behaalde waarde voor de webshop kan zijn.

FAS verslag 29 juni: Kathleen Claes over Magento Enterprise

Op 29 juni sprak Kathleen Claes van Magento tijdens de FAS. De zaal zat vol e-commerce ondernemers die kwamen luisteren naar de voordelen van Magento Enterprise. Het leek ons een goed idee om de FAS op te nemen om zo deze kennis via ons blog te delen.