Viewing entries in
Trends en technologieën

E-commerce en e-mail marketingtrends in 2015

E-commerce en e-mail marketingtrends in 2015

In 2015 is een van de uitdagingen van webshopeigenaren het op het juiste moment met de juiste boodschap bereiken van de doelgroep. Dit is altijd al het geval zou je zeggen, maar in 2015 geldt dat nog meer dan ooit tevoren. De reden hiervoor is dat consumenten per dag al vele honderden tot duizenden signalen te verwerken krijgen. Binnen al die signalen moet de webshop-eigenaar opvallen. Hoe? Dat wordt kort in dit artikel omschreven.

PIM integreren met Magento voor een optimaal e-commerce ecosysteem

PIM integreren met Magento voor een optimaal e-commerce ecosysteem

Product Information Managementsystemen worden steeds populairder. Meer en meer vormen ze de spil tussen ERP-, WMS-, OMS- en CMS-systemen en e-commerce platformen, ook bij Magento-webshophouders. Momenteel heeft minder dan 10% van alle bedrijven een PIM-systeem in gebruik. Toch zien we dat het aantal partijen dat voor een PIM-systeem kiest, elk jaar hard groeit. Maar hoe werkt een PIM-systeem en wat heb je eraan? In dit artikel vertellen we waarom een PIM-systeem belangrijk is voor je e-commerce strategie.

De toekomst van e-commerce

De toekomst van e-commerce

Volgens het marktonderzoek van Thuiswinkel ligt het totale aantal online aankopen in 2014 op 30.636.152 en zijn er zo’n 9.911.944 online kopers. De top 3 branches met het grootste online aandeel op basis van bestedingen zijn...

Magento Enterprise – Content Staging

Magento Enterprise – Content Staging

Elke webshop-eigenaar krijgt ermee te maken: er moeten aanpassingen voor producten en pagina’s worden doorgevoerd, maar die mogen niet meteen online staan. Gelukkig biedt Magento Enterprise hiervoor een oplossing, namelijk Content Staging. Hiermee bouw je eigenlijk gewoon een testwebsite. Met deze functionaliteit is het mogelijk om aanpassingen klaar te zetten en te testen zonder dat ze zichtbaar zijn voor klanten op de website. Dit artikel geeft een overzicht van de mogelijkheden, compleet met praktijkvoorbeelden om ze toe te passen. We leggen de instellingen uit, zodat je er meteen mee aan de slag kunt, en noemen aan het eind een paar punten waar je rekening mee moet houden.

Magento Enterprise - Advanced CMS

Magento Enterprise - Advanced CMS

Naast producten en categorieën bestaat een shop vaak uit een aantal CMS-pagina’s. In de Community-editie van Magento zijn deze al aanwezig. Enterprise heeft twee extra features: “Version Control” en “Hierarchy”. Met deze nieuwe functionaliteiten is er meer controle over de content van de webshop. Het komt wel eens voor dat een webshop-beheerder een CMS-pagina bewerkt en vervolgens ontdekt dat er iets niet klopt met de content of opmaak van de pagina. In het ergste geval is er zelfs content verwijderd. Met “Version Control” hoeft dit niet meer te gebeuren. Ook kan er met versiebeheer van tevoren een nieuwe versie van een CMS-pagina worden gemaakt die niet direct live staat, bijvoorbeeld voor een tijdelijke actie of voor een feestdag.

Magento Enterprise: Private Sales

Magento Enterprise: Private Sales

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden van “Private Sales” in Magento Enterprise. Verder wordt er ingegaan op de mogelijkheden van de modules “Category Permissions” en “Website Restrictions”, die goed aansluiten bij de opties van “Private Sales”, maar ook los daarvan inzetbaar zijn. Eerst volgt er een korte uitleg van de modules. Vervolgens zullen we dieper ingaan op de modules en uitleggen hoe je Magento kunt configureren voor specifieke toepassingen.

Magento Enterprise: Return Merchandise Authorization (RMA)

Magento Enterprise: Return Merchandise Authorization (RMA)

Retourzendingen en creditfacturen hebben een negatieve bijklank. Het lijken ontevreden klanten, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Een klant kan een prachtige nieuwe broek besteld hebben en dik tevreden zijn over de snelle levering. Maar helaas, de broek zit net te krap.

Rule-based Product Relations in Magento Enterprise

Rule-based Product Relations in Magento Enterprise

Je staat in de rij bij de kassa en neemt een pakje kauwgom mee; je staat toch te wachten en het ligt binnen handbereik. Je zocht een bepaalde laptop maar je neemt toch een duurdere mee omdat die in de aanbieding is. Dat je uiteindelijk meer kwijt bent is niet zo erg, want deze heeft meer capaciteit.

De PostNL Checkout Extensie voor Magento

De PostNL Checkout Extensie voor Magento

Tijdens de Webwinkel Vakdagen 2014 heeft PostNL, samen met Total Internet Group, de eerste release van de PostNL Checkout extensie voor Magento gelanceerd. Webshops met deze extensie maken het voor hun klanten nog gemakkelijker om hun bestelling op de gewenste plaats en tijd te laten bezorgen.

De cadeauservice van Magento Enterprise

De cadeauservice van Magento Enterprise

Een van de functionaliteiten die in Magento Community vaak als een gemis wordt ervaren, is een cadeauservice. Wat is er nu fijner voor een klant dan een mooi ingepakt cadeau kant en klaar thuis te krijgen? Zo hoeft hij zelf niet de strijd aan te gaan met inpakpapier, die hij namelijk altijd verliest zodat hij huilend in een hoekje eindigt met een kluwen plakband in zijn haar.

Afhakers terughalen met Automated Email Reminders

Afhakers terughalen met Automated Email Reminders

Steek je veel tijd, energie en geld in het aantrekken van nieuwe klanten? Het is veel eenvoudiger en goedkoper om klanten die hun bestelling niet hebben afgemaakt, terug te halen. Met Magento Community kun je als beheerder de “Abandoned carts” (achtergelaten winkelwagens) van geregistreerde klanten bekijken. Door zo’n overzicht wil je hen al gauw overhalen om die aankoop alsnog af te rekenen. En daarvoor biedt Magento Enterprise een handige tool: Automated Email Reminders.

Magento Enterprise: Advanced ACL & Action Logs

Magento Enterprise: Advanced ACL & Action Logs

Beveiliging van je webshop is belangrijk. Daarvoor regel je goede hosting en beveiliging via een SSL-certificaat. Ook is het van belang dat je binnen Magento de juiste mensen de juiste rechten geeft. In Magento Community kan dit al tot op zekere hoogte; Magento Enterprise biedt hier extra functionaliteiten voor.

PostNL Magento plugin webinar

PostNL Magento plugin webinar

Onze partner PostNL heeft begin mei de nieuwste versie (1.2) van de PostNL Magento plugin gelanceerd. Speciaal voor Magento gebruikers organiseren Dutchento en PostNL samen een webinar om je op de hoogte te brengen van alle nieuwe features die deze nieuwe versie met zich meebrengt.

Persoonlijke klantbeleving met Customer Segmentation

Persoonlijke klantbeleving met Customer Segmentation

Elke klant is weer anders en heeft unieke wensen. Bovendien vindt iedereen het fijn om gezien en herkend te worden. Ook op internet! Webwinkels waar terugkerende bezoekers worden herkend en op een persoonlijke manier worden begroet en geholpen, kunnen rekenen op een grote groep trouwe klanten. Voor de webshopeigenaar is het een grote uitdaging om op alle wensen in te spelen. Er is immers geen echt persoonlijk contact met de klant: voor de webshop is iedereen gelijk. Grote spelers als Amazon zijn door de jaren heen meester geworden in het personaliseren van de klantbeleving. Wat de klant op de website ziet, is deels gebaseerd op een profiel dat gevuld is met zo veel mogelijk klantgegevens.

Store Credit: de digitale tegoedbon voor uw webshop

Store Credit: de digitale tegoedbon voor uw webshop

Al sinds de introductie is dit een van de functies die Magento Enterprise onderscheidt van de Community versie. Met Store Credit kunt u een saldo koppelen aan een klantaccount, zodat de klant het kan gebruiken om een nieuwe bestelling of een deel daarvan af te rekenen. Dit artikel beschrijft hoe en waarom u deze Magento-functionaliteit in uw webshop kunt toepassen.

Magento Enterprise Gift Cards: iedereen blij!

Magento Enterprise Gift Cards: iedereen blij!

Wat is er leuker dan een vriend of vriendin een cadeaubon van je favoriete webwinkel geven? Met de Gift Cards functie van Magento Enterprise kunt u uw klanten vanuit uw webwinkel deze mogelijkheid bieden. Bezoekers kunnen in uw webwinkel een cadeaubon kopen en deze schenken aan iemand anders, die de cadeaubon kan gebruiken om een bestelling in uw shop te betalen.

Loyale en actieve klanten met Magento Enterprise Reward Points

Loyale en actieve klanten met Magento Enterprise Reward Points

De concurrentie online is zo groot met al die webshops, dat het lastig is om klanten te binden. Met branding en marketing bent u al goed op weg. Door uw klanten iets terug te geven nadat ze een handeling in de webshop hebben verricht, maakt u het wel heel aantrekkelijk om regelmatig terug te komen.

Haal het beste uit uw Magento Enterprise webwinkel

Haal het beste uit uw Magento Enterprise webwinkel

Magento is een van de flexibelste e-commerce platformen die momenteel op de markt zijn. Naast de vele functionaliteiten die Magento standaard al biedt, zijn de uitbreidingsmogelijkheden eindeloos en is er voor elk vraagstuk een antwoord. Door een van de vele beschikbare extensies te installeren of een extensie te laten ontwikkelen door uw e-commerce partner, kunt u het platform volledig toesnijden op uw wensen.