Viewing entries in
Blog

Alles wat je moet weten over Meet Magento 2016

Alles wat je moet weten over Meet Magento 2016

Op vrijdag 13 mei vindt de tweede dag plaats van Meet Magento 2016 in de jaarbeurs van Utrecht. Deze dag staat volledig in het teken van development, (e)commerce en innovatie.

Magento Imagine 2016: Een terugblik & 2 awards!

Magento Imagine 2016: Een terugblik & 2 awards!

Moe maar voldaan zijn Tjitte Folkertsma en Caspar Hardholt teruggekeerd van de zesde Magento Imagine conferentie in Las Vegas. Met twee prijzen op zak en vol trots zijn ze inmiddels weer op de thuisbasis in Groningen aangeland. Een intensieve week met veel presentaties, internationale gastsprekers, uitgebreide netwerkmomenten, maar vooral heel veel (E-)commerce!

MediaCT in de prijzen tijdens Magento Imagine awards 2016

MediaCT in de prijzen tijdens Magento Imagine awards 2016

Het zesde Magento Imagine event is vannacht in Las Vegas afgesloten. Na tientallen presentaties, kennissessies, workshops en netwerkmomenten werden een aantal awards toegekend. Meer dan 2500 (e)commerce experts waren getuige van dit hoogtepunt. En MediaCT is in de prijzen gevallen!

Vier nominaties voor Magento Imagine Excellence Awards

Vier nominaties voor Magento Imagine Excellence Awards

Als solution partner van Magento is MediaCT dit jaar met maar liefst 4 ontwikkelde webwinkels genomineerd voor een Excellence Award tijdens Magento Imagine 2016. Op dit evenement komen ruim 2500 (e-)commerce experts uit meer dan 45 landen bijeen voor de laatste (e-)commerce ontwikkelingen en uitgebreide kennissessies op gebied van Magento.

Even voorstellen: Edwin en Geoffrey

Even voorstellen: Edwin en Geoffrey

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 27 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er twee nieuwe collega’s bij: Edwin en Geoffrey.

De eerste Nederlandse Magento 2.0 webshop is live!

De eerste Nederlandse Magento 2.0 webshop is live!

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de eerste Nederlandse webwinkel op het recent gelanceerde Magento 2.0 platform. De nieuwe versie van het e-commerce systeem bevat veel nieuwe features en verbeteringen waardoor de online winkelervaring voor bezoekers veel aantrekkelijker gemaakt kan worden en het beheer aan de achterkant veel gebruiksvriendelijker is.

MediaCT bereikt Gold-status bij Tweakwise

MediaCT bereikt Gold-status bij Tweakwise

Onlangs heeft MediaCT de Gold-status bereikt als succesvolle implementatiepartner van Tweakwise. Tjitte Folkertsma nam hierbij het Gold-certificaat van commercieel directeur Stefan van Opstal van Tweakwise in ontvangst op ons kantoor in Groningen.

Het belang van een goede webwinkel app

Het belang van een goede webwinkel app

De wereld van e-commerce verandert in rap tempo. Binnen enkele jaren zal naar verwachting 80-90% van alle e-commerce verkeer via mobiele apparaten plaatsvinden. Op mobiel gebruiken consumenten vooral apps, die ze ook gaan verwachten van merken die online actief zijn. Apps zijn sneller, makkelijker en kunnen meer.

E-commerce is dead, long live commerce!

E-commerce is dead, long live commerce!

E-commerce werd in het begin van de 21e eeuw nog gezien als een hype. Inmiddels is het (ver)kopen via internet niet meer weg te denken uit ons leven. De cijfers spreken voor zich: experts verwachten dat de online omzet de komende jaren nog met dubbele cijfers zal groeien.

E-commerce events 2016

E-commerce events 2016

De e-commerce evenementenagenda is weer goed gevuld dit jaar. MediaCT heeft speciaal voor de e-commerce liefhebbers een overzicht gemaakt van de belangrijkste e-commerce evenementen in 2016.

Mage Titans 2015: De highlights

Mage Titans 2015: De highlights

Op 7 november 2015 werd in Manchester (UK) de tweede editie van Mage Titans gehouden. Daar mochten wij met MediaCT als Magento fanaten natuurlijk niet ontbreken! Hoewel de animo groot was, kon er maar een beperkte afvaardiging ontwikkelaars van MediaCT naar dit Magento evenement.

Een nieuw tijdperk in e-commerce: Magento 2

Een nieuw tijdperk in e-commerce: Magento 2

Vorige week is in Sydney het compleet vernieuwde open source e-commerce platform Magento 2 gepresenteerd. Dit ging gepaard met de nodige wereldwijde publiciteit. Het nieuwe platform, dat is gericht op merken en retailers in de B2C en B2B markt, is ontwikkeld vanuit de visie dat de ideale shopervaring van de bezoeker centraal moet staan

Even voorstellen... Jan-Marten de Boer

Even voorstellen... Jan-Marten de Boer

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 25 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er een nieuwe collega bij: Jan-Marten.

Event: Holland WebWeek Groningen 2015

Event: Holland WebWeek Groningen 2015

Vaker schreven we al hoe de komst van het internet heeft gezorgd voor een verschuiving in de manier waarop de consument zijn inkopen doet. Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit en auteur van verschillende boeken over dit onderwerp, spreekt aanstaande vrijdag (18 september) tijdens The Holland WebWeek in Groningen over de gevolgen die dit heeft voor de binnenstad die we nu kennen.

Tjitte Folkertsma in Noordnieuws

Tjitte Folkertsma in Noordnieuws

Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO) is hét netwerk binnen VNO-NCW Noord voor leden onder de 40 jaar. JNO zit vol ideeën en ziet overal kansen. Onlangs is het bestuur van JNO uitgebreid met twee enthousiaste leden. Een van hen is Tjitte Folkertsma. Ter gelegenheid van zijn toetreding werd Tjitte geïnterviewd door Noordnieuws. Lees hier het interview (of: lees hier zijn rubriek in Noordnieuws).

E-commerce benchmark

E-commerce benchmark

Voor veel bedrijven is het interessant om de kwaliteit van hun activiteiten te vergelijken met die van branchegenoten. Hierdoor kunnen ze veel van elkaar leren. Een benchmark is hier een uitstekend middel voor

Even voorstellen..

Even voorstellen..

MediaCT heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en uitbreiding van het team. Met inmiddels 24 fulltime collega’s werken we vol enthousiasme aan de meest uiteenlopende projecten. Sinds kort hebben we er een nieuwe collega bij: Harmen Kruit.

E-commerce Live! 2015

E-commerce Live! 2015

De Beurs van Berlage gonsde op 2 juni van de laatste ontwikkelingen, nieuwste trends, beste tactics en innovatieve mogelijkheden op het gebied van e-commerce. De eerste editie van E-commerce Live! van Emerce bracht de grotere retailers, webshops, direct sellers, fabrikanten, groothandel en merken samen om te praten en ervaringen uit te wisselen over de belangrijkste aspecten van het online ondernemen.

MediaCT in Emerce eGuide 2015

MediaCT in Emerce eGuide 2015

Jaarlijks publiceert Emerce de eGuide, de complete gids voor opdrachtgevers die zich willen oriënteren op het aanbod van de vele soorten online bureaus in Nederland. Net als voorgaande jaren is MediaCT weer in de eGuide opgenomen.